José Martí demana prudència en la mar durant el simulacre de rescat de la Unitat Aquàtica del Consorci de Bombers realitzat a Borriana

El president de la Diputació destaca la professionalitat de aquesta secció, que compta amb 14 bussejadors i el suport de 42 patrons d’embarcacions

José Martí demana prudència en la mar durant el simulacre de rescat de la Unitat Aquàtica del Consorci de Bombers realitzat a Borriana
08/07/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez i l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, han assistit hui als simulacres de rescat en aigües marítimes que ha organitzat el Consorci Provincial de Bombers (CPBC) amb motiu de la presentació de la campanya d’estiu de la seua Unitat de Rescat Aquàtica i Subaqüàtica. La primera operació ha consistit en el salvament d’un accidentat en l’aigua i la segona en l’evacuació d’una persona inconscient.

El CPBC compta amb tres unitats de rescat equipades amb els mitjans humans i materials necessaris per a donar una ràpida resposta a serveis especials de rescat en muntanya, mig aquàtic i edificis col·lapsats, que permeten arribar a les víctimes en el menor termini de temps possible, neutralitzar el perill, realitzar primers auxilis i fer el rescat i l’evacuació.

El president José Martí ha incidit «en els alts nivells d’eficàcia aconseguits pels operaris del Consorci en el mitjà aquàtic i, molt especialment, en els més de 100 quilòmetres de costa amb els quals compta la província». No obstant això, de cara a la temporada d’estiu sol·licita «prudència i responsabilitat per a evitar casos com el que es va produir fa uns dies en la zona de la Renegà d’Oropesa quan un adolescent va patir lesions en llançar-se a l’aigua en una zona de roques». Sobre aquest tema ha assenyalat que «encara que comptem amb els mitjans necessaris i amb la professionalitat dels operaris del Consorci, el millor és que siguem prudents i no hi haja necessitat d’utilitzar aquests recursos».

Per part seua, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha manifestat que «la mar és un horitzó obert, la platja està plena de gent i disposar d’un servei de salvament de les característiques que ofereix el Consorci Provincial de Bombers proporciona molta tranquil·litat».

La unitat aquàtica i subaqüàtica disposa de 14 bussejadors i compta amb el suport de 42 patrons d’embarcacions de rescat amb capacitat per a actuar en la mar, pantans, llacs, rius, barrancs i pous. El material, que està adaptat al mitjà en el qual es realitzen els rescats, es compon de botelles, màscara, vestits humits, vestits secs, reguladors, sistema de comunicació subaqüàtica, boies de rescat i de senyalització, rodets guia, escúter de navegació subaqüàtic i diverses embarcacions de gran potència amb base en Orpesa, Benicarló i Borriana. També disposa de motos aquàtiques, i tot terrenys per al transport de personal i càrrega a llocs de difícil accés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari