La Diputació trasllada la seua aposta pel turisme sostenible als plans de governança de l'Alt Palància i Castelló Sud

El president José Martí, i la diputada, Virginia Martí, situen el turisme com a element vertebrador del territori, destacant els seus dos eixos fonamentals: gastronomia i cicloturisme

La Diputació trasllada la seua aposta pel turisme sostenible als plans de governança de l'Alt Palància i Castelló Sud
24/07/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, s’han desplaçat en la jornada de hui fins a les localitats de Soneja i Vall d’Uixó per a mantindre sengles reunions de treball amb les mancomunitats i els ajuntaments que s’agrupen entorn dels plans de dinamització i governança competitiva turística de l’Alt Palància i de Castelló Sud. En aquests moments, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana mantenen actius huit plans d’aquestes característiques a la província, en els quals cada administració inverteix 510.000 euros. Són plans estratègics orientats cap a la sostenibilitat i l’equilibri territorial, en els quals participen les administracions i la iniciativa privada amb la intenció d’avançar en una mateixa direcció. Amb ells es trasllada la política turística de la Diputació al territori per a poder vertebrar-lo, que els seus dos eixos fonamentals són la gastronomia i el cicloturisme.

Pel que respecta al de l’Alt Palància, és important destacar que es tracta d’un pla de continuïtat que es porta executant des de 2016, que en 2020 compta amb una inversió conjunta del Patronat Provincial de Turisme i de Turisme Comunitat Valenciana de 100.000 euros. En ell participen la Mancomunitat de l’Alt Palància i 19 municipis de la comarca.

El president i la diputada de Turisme han reconegut al Pla de l’Alt Palància com a «referent a la província» per l’èxit obtingut a l’hora de configurar un producte i desenvolupar el 100% de les actuacions programades. En aquest sentit, «és important destacar el treball desenvolupat per a crear una nova marca turística i una marca gastronòmica». Entre els objectius de 2020 destaquen la creació de la ruta de les cartoixes i la posada en valor de la línia XYZ, la separació imaginària de les trinxeres republicana i nacional durant la Guerra Civil, un entorn que es restaurarà amb finalitats turístics. També es posaran en servei noves rutes cicleturístics amb balises a l’entrada dels pobles que permeten descarregar l’oferta turística local.

José Martí ha destacat que «la Diputació se sent molt pròxima a les mancomunitats, perquè són instàncies intermèdies que des de la intermunicipalitat poden fer molt per aqueixa gran idea que és revitalitzar l’interior. També ha posat en valor el pla turístic de xoc enfront del Covid que recentment ha aprovat la Diputació i el pressupost de la qual ascendeix a 2,8 milions d’euros.

Per part seua, el president de la Mancomunitat i alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez, ha assenyalat que era imprescindible que el pla tinguera continuïtat perquè «si en la primera fase vam poder crear la destinació turística Alta Palància i realitzar accions de promoció fora de la comarca, ara hem de continuar treballant en la promoció en la costa a les províncies de Castelló i València».

Castelló Sud

El Pla Castelló Sud amb seu a Vall d’Uixó, és de nova creació, ha arrancat en 2020, engloba a deu municipis de la Plana Baixa i tindrà tres anys de vigència. Compta amb una dotació pressupostària conjunta de Diputació i Turisme Comunitat Valenciana de 140.000 euros.

Segons ha explicat José Martí, es tracta de «una iniciativa nova a la comarca, que té entre els seus objectius el de posar en valor el litoral de la zona amb les seues banderes blaves, la Serra de Espadà, la marjal d’Almenara, les Coves de Sant Josep i la línia XYZ». També s’ocuparà de «fomentar l’associacionisme, la creació d’empreses, la recuperació d’espais patrimonials i el disseny de club de producte, plans de màrqueting, comunicació i xarxes socials».

El Pla Castelló Sud té el seu origen en el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, la presidenta de la qual, Tania Baños, s’ha congratulat de «l’altura de mires dels ajuntaments que han pujat unir les seues forces per a crear una potent marca turística del sud de Castelló».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari