La Diputació posa en valor la història, patrimoni i llengua de Castelló amb el llançament de quatre llibres inspirats en la província

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat aquest migdia la col·lecció de publicacions editades pel Servei de Publicacions per a aquesta primavera

La Diputació posa en valor la història, patrimoni i llengua de Castelló amb el llançament de quatre llibres inspirats en la província
29/04/2021 -

El Servei de Publicacions de la Diputació ha presentat aquest dijous la seua col·lecció de llibres per a aquesta primavera. En són un total de quatre i toquen temàtiques d’allò més diverses -història, patrimoni i llengua-, però seguint un mateix denominador comú: tots parlen de la província de Castelló.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, els ha donat a conéixer junt amb els seus autors en un acte celebrat al mateix pati de les Aules, l’ànima cultural de la ‘Nova Diputació’, amb una notable presència de públic. «Des del passat mes de març que venim impulsant la recuperació de l’activitat cultural a la nostra província des del total respecte a les normes sanitàries». Dins d’aquesta política, ha explicat, «no hem volgut deixar de costat la literatura perquè la veiem com una aliada per a estimular la imaginació i ajudar al desenvolupament de l’intel·lecte i de les persones».

Pel que fa als llibres, en primer lloc s’ha donat a conéixer la publicació ‘Aula de Lletres Valencianes, una coedició de la Diputació amb la Taula de Filologia Valenciana «que posa sobre la taula els mitjans pedagògics, lingüístics i socials per a fer que el valencià siga més considerat, estimat i, sobretot, usat».

També s’ha presentat l’obra de José Ramón Hinojosa titulada ‘Bejís: Una mirada històrica’, un llibre que pretén traslladar al públic en general el patrimoni artístic i natural, així com la història, d’aquest municipi de l’Alt Palància.

La Diputació també ha fet públic una interessant publicació sobre la conservació i la restauració de pintures rupestres a la Cova Remígia, a Ares del Maestrat. Aquest llibre porta el segell de Gemma Barreda, doctora en Conservació i Restauració del Patrimoni Artístic per la Universitat Politècnica de València.

Per últim, Xesco Duarte i Jurema María López han introduït el seu treball ‘Víctimes per violència i repressió als Ports durant la Segona República i la Guerra Civil (1931-1941). Es compon d’històries reals dels veïns i veïnes que van viure en les seues pròpies carns la cruesa del conflicte bèl·lic.

Sanz ha reconegut la labor de tot l’equip de Publicacions, amb María Jesús Gimeno al capdavant, «perquè amb el pas del temps s’ha convertit en una eina de promoció cultural i de vertebració de la nostra terra a través de la literatura».

Els quatre escrits podran ser adquirits en breu des del web de l’àrea de Publicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari