La Vall d'Uixó celebrarà el 9 d'Octubre amb el concert 'La nostra llengua, la nostra música'

La Vall d'Uixó celebrarà el 9 d'Octubre amb el concert 'La nostra llengua, la nostra música'
07/10/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó commemorarà el 9 d’Octubre amb un concert de música en valencià en la plaça del Centre. A les 19.00 hores actuaran Pilar Forner, Javier Peñarroja, Joan Herrero, Sergio Comas, Juan Fran Castillo i Cantdecor, amb totes les mesures de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19.

La regidora de Cultura, Maria Cruces, ha destacat que “celebrarem el dia de tots els valencians i valencianes com mereix i d’una manera molt emotiva, encara que diferent per les circumstàncies”. A més ha posat en valor que “recordarem la nostra història i reivindicarem el que és més nostre: la llengua pròpia i la música”.

A més de l’espectacle ‘La nostra llengua, la nostra música’, hi haurà un vessant institucional per la celebració del dia de la Comunitat Valenciana i també serà present l’Associació de Dames i Cavallers d’Uixó amb Jaume I i Na Violant, ja que aquest any a causa de la pandèmia no pot organitzar la seua tradicional Cercavila de la Conquesta.

L’aforament de l’acte serà limitat i es recomana reservar plaça gratuïtament en el telèfon 610744569 (fins al 8 d’octubre a les 14.00 hores). No obstant això, hi haurà disponibles algunes cadires per a les persones que no puguen inscriure’s amb antelació. Tots els assistents hauran de facilitar les seues dades de contacte per a facilitar el rastreig si és necessari.

‘IL·LUMINEM LA NOSTRA HISTÒRIA’

D’altra banda, la Diputació de Castelló commemora el 9 d’Octubre amb una proposta pirotècnica inèdita a la província, ja que es dispararan de manera simultània cinc castells de focs artificials a la Vall d’Uixó, Benicarló, Borriana, Almenara i Altura, en suport a aquest sector que s’ha vist especialment afectat per la pandèmia. A les 23.00 hores la Pirotècnia Penyarroja iniciarà l’espectacle ‘Il·luminem la nostra història’ que s’ha concebut perquè puga veure’s des de les finestres, balcons i terrasses.

I FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLKLORE

Coincidint amb aquesta festivitat, el Grup de Danses Arcude que enguany compleix el seu 65 aniversari ha programat l’I Festival Internacional de Folklore Ciutat de la Vall d’Uixó, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Diputació de Castelló. Tindrà lloc el diumenge 11 d’octubre a les 19.00 hores en l’Auditori, amb la participació d’Arcude, Grup de Danses Sant Vicent Ferrer (València) i Sonar Turolense (Terol). Les entrades són gratuïtes i ja es poden descarregar en www.auditoriolavallduixo.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari