La construcció del pont de connexió entre els polígons de la Vall d'Uixó començarà en 2022

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat assumirà la inversió d’1.500.000 euros gràcies a un conveni amb l’Ajuntament

La construcció del pont de connexió entre els polígons de la Vall d'Uixó començarà en 2022
10/12/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat han anunciat la firma d’un conveni per a la construcció del pont de connexió entre el polígon Belcaire i el polígon Mesquita, amb una inversió de quasi 1.500.000 euros que assumirà la Generalitat Valenciana en dues anualitats.

El pressupost autonòmic per al 2022 ja contempla 470.000 euros per a la primera fase de l’obra i el del 2023 reflectirà el milió restant. Així, la Generalitat Valenciana assumeix el 100% d’aquesta inversió, gràcies a un conveni pioner, ja que “és el primer d’aquest tipus que se signa, perquè hem sigut insistents amb el Consell perquè aquesta infraestructura que és prioritària siga una realitat”, ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

En les jornades empresarials celebrades aquest matí en l’Auditori s’ha presentat el projecte del pont, de 43 metres de longitud i que comptarà amb dos carrils de 4,50 metres d’ample i dues voreres de 2,50 metres. Comaypa, l’empresa adjudicatària del contracte de redacció està realitzant el projecte, que estarà finalitzat el mes de febrer, però ja ha donat unes pinzellades de la mà de Francisco Álvarez, el seu director.

Baños ha donat les dates clau i “entre febrer i els mesos d’estiu, des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó realitzarem el procés de licitació de les obres”, que segons la previsió començaran el mes de setembre de 2022, ja que “la tramitació d’una inversió tan important és llarga i comportarà diversos mesos”.

La construcció del pont de connexió, a més de millorar la mobilitat entre els polígons Belcaire i Mesquita també permetrà crear sòl industrial “perquè noves empreses i indústries puguen instal·lar-se a la nostra ciutat i les que ja estan puguen créixer”, ha remarcat Baños. Així mateix, ha agraït a la Generalitat Valenciana “que haja complit amb el seu compromís de construir el pont per a reindustrialitzar la Vall”.

Les jornades han comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. A més s’ha celebrat una taula redona en la qual han participat Jorge García, regidor de Política Econòmica; Rafa Simó, president de l’Autoritat Portuària de Castelló; Blanca Marín, directora de l’Aeroport de Castelló; Manuel Zaragozá, director financer de Blumaq; Pablo Muñoz, operations manager de Compo Expert; i Vicente García, conseller delegat mancomunat d’Espais Econòmics Empresarials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari