Jornada Inaugural del I Festival de Guitarra Estanislao Marco, a la Vall d'Uixó

Jornada Inaugural del I Festival de Guitarra Estanislao Marco, a la Vall d'Uixó
04/09/2020 -

Després del seu inevitable ajornament per les circumstàncies sanitàries imposades per la pandèmia, finalment ahir es va celebrar la jornada inaugural de l’I Festival de Guitarra Estanislao Marco, un esdeveniment que s’ha adaptat a les exigències de seguretat per a poder desenvolupar-se amb la normalitat pròpia d’aquests temps mantenint-se fidel a la seua essència, la que va motivar la seua organització, que no és una altra que donar a conéixer als joves talents interpretatius, al mateix temps que se’ls ofereix una formació complementària a càrrec de grans referents del panorama nacional i internacional del món de la guitarra.

La primera cita ha sigut l’obertura oficial de la programació, a càrrec del regidor de Joventut, David Lluch –que ha secundat des del primer moment la iniciativa fins a fer-la possible—i el director artístic del festival, Jorge Orozco. A continuació, el professor Àlex Garrobé ha impartit el taller Interpretació sobre l’obra de F. Sor. Garrobé és un conegut intèrpret i concertista que ha recorregut mig món actuant en auditoris de reconegut prestigi internacional com el de Madrid, el Radi France de París, l’Òpera d’Istanbul, el Concertgebow d’Amsterdam o el Segle XXI de Pequín, per posar només alguns exemples. A més, quanta amb una àmplia discografia amb els segells més coneguts, tal és el cas d’Harmonia Mundi, Òpera Tres, Columna Música, Naxos i J. S. Rècords.

Encara que la cita central de la jornada s’ha celebrat a les 20.00 hores a l’Auditori Leopoldo Peñarroja. El primer a intervenir ha sigut el mateix Jorge Orozco, qui ha protagonitzat el concert Pinzellades d’Estanislao Marco, en el qual ha interpretat diverses composicions del músic valldeuxense –Afecte, Records d’antany, Dolç Record, Dolora, Carícia, Lluna de Mel i A mi, què!–, i de dos dels seus deixebles, Patricio Galindo i Javier Darias, previ a la presentació del documental que revela la rellevància del descobriment i posterior difusió de l’obra d’Estanislao Marco. En el mateix acte, s’ha entregat el premi honorífic precisament a Javier Darias, Premi Nacional de la Música 2018, entre altres múltiples mèrits. Compositor i intèrpret, ha creat els seus propis sistemes harmònics, Sistema del cicle tancat de quartes i Sistema de variants de base. Té un ampli currículum acadèmic, de mèrits i professional, que ho converteixen en un referent de la música en general i la guitarra en particular. Orozco ho va descriure com «el nét musical d’Estanislao Marco», perquè va ser alumne del seu deixeble Patricio Galindo, a més d’afirmar que és «el compositor més important que tenim».

La de hui serà la jornada de concurs. Començarà a les 10.00 hores a l’auditori. També s’impartirà un nou taller sobre la Por escènica i a les 20.00 hores tindrà lloc el concert d’Àlex Garrobé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari