La Vall d'Uixó actualitza el seu Pla de Mobilitat per a millorar la seguretat i reduir les emissions

La Vall d'Uixó actualitza el seu Pla de Mobilitat per a millorar la seguretat i reduir les emissions
27/09/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó actualitzarà el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) amb l’objectiu de millorar la mobilitat a la ciutat tenint en compte les noves zones de la ciutat i el futur urbanístic d’aquesta. El PMUS actual data de l’any 2008 i no s’adapta als paràmetres exigits per la Generalitat Valenciana en la llei que regeix els plans de mobilitat des de l’any 2011 i que són obligatoris per a totes les ciutats de més de 20.000 habitants.

Javier Ferreres, regidor de Mobilitat, ha detallat que amb la contractació d’un equip de redacció per al nou PMUS “volem aconseguir tres coses: una millora de la mobilitat en la Vall, buscar solucions per a millorar la seguretat del trànsit motoritzat i aconseguir una disminució de les emissions de carboni”. Ferreres ha explicat que “encara que l’àmbit d’actuació és plenament municipal s’han de tindre en compte els plans supramunicipals i també els dels municipis veïns”.

El Pla de Mobilitat Urbana tindrà un abast notable pel que fa a l’augment de la sostenibilitat, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. El regidor de Mobilitat ha destacat que amb aquest projecte “també volem augmentar l’ús del transport públic, alhora que creix el transport no motoritzat, i apostar per l’eficiència energètica i mediambiental”.

S’espera que el nou PMUS tinga en compte a totes les àrees que afecta (educació, trànsit, agricultura, medi ambient…). A més, Ferreres ha assegurat que “per a la redacció del nou pla es tindrà en compte l’estacionament en el centre urbà, la millora del transport urbà, la intermodalitat, la supressió de barreres arqueològiques i la integració del desenvolupament econòmic”.

Finalment, Ferreres ha afirmat que “la duració estimada de redacció del nou pla és de 7 a 12 mesos i s’ha dividit en 4 fases”, que hauran de ser aprovades per la Conselleria. La primera farà una anàlisi i diagnòstic, en la segona es farà una versió preliminar del pla i el Document Ambiental Estratègic (DAE), que seran portats a exposició pública en la tercera fase, perquè la ciutadania i els partits de l’oposició puguen fer aportacions just abans de l’elaboració i aprovació definitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari