La Vall d'Uixó commemora el 8 de març amb l'obertura del Espai d'Igualtat i Pau

La Vall d'Uixó commemora el 8 de març amb l'obertura del Espai d'Igualtat i Pau
08/03/2023 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha organitzat hui una sèrie d’actes per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La jornada ha començat amb la ja tradicional marxa de dones, que enguany ha consistit en una excursió fins a la Licitada dels Claus, que ha comptat amb les explicacions de Fernando Nebot sobre la història de l’Aqüeducte i de la Font de Sant Josep.

Abans de l’inici de la marxa, l’alcaldessa, Tania Baños, ha llegit el manifest del 8M, que enguany reivindica “polítiques que garantisquen la igualtat d’oportunitats i amplien l’assistència a les víctimes de totes les violències masclistes”. A més s’ha entregat un detall a Maria Masó, Fernando Nebot i Vicent Calvo, tres persones que de manera desinteressada s’impliquen en la cura de la naturalesa i el patrimoni de la ciutat.

L’altre acte destacat del dia ha sigut l’obertura oficial de l’Espai d’Igualtat i Pau, situat en la ‘caseta dels mestres’ de l’avinguda Jaume I, 21. L’alcaldessa ha destacat que “la igualtat no es practica el 8M” i que aquest espai demostra “el compromís” del govern municipal “amb la igualtat”. En aquest sentit, se cedeix una part de les instal·lacions municipals “com a punt de trobada i de reflexió sobre igualtat, feminisme i pau, qüestions que van de bracet perquè es tracta de drets humans”.

Per part seua, la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, ha posat en valor que un 8 de març de fa 30 anys “la regidora Paquita Sastre va inaugurar la Casa de la Dona, quan era molt difícil treballar pel feminisme”. Així, aquest nou Espai d’Igualtat i Pau és “part d’aquell llegat i de l’esforç de moltes dones que ens han precedit i que han lluitat perquè les polítiques d’igualtat estigueren en l’agenda i funcionaren”.

Durant la jornada també s’ha presentat la setena edició de la Woman Trail que organitza BCS Trail d’Uixó. El 3 de juny a les 19.00 hores serà l’eixida de la carrera que s’ha convertit en la gran festa del trail femení, amb 600 participants cada any. En les pròximes setmanes es donarà a conéixer la data en la qual s’obriran les inscripcions.

La programació de la Regidoria d’Igualtat pel 8M compta demà amb dues activitats. A les 18.30 hores, al Palau de Vivel se celebrarà una xarrada de Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere, gràcies a la col·laboració d’Amics de la Vall. I a les 19.30 hores en el Restaurant Sant Isidre by Monpiedra es durà a terme una trobada de dones amb el monòleg de la còmica Chely Capità.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari