La Vall d'Uixó facilita l'obertura de l'habitatge supervisat del barri Toledo

Els set residents participaran en activitats d’inserció al costat del CRIS i les associacions de veïns i jubilats

La Vall d'Uixó facilita l'obertura de l'habitatge supervisat del barri Toledo
23/06/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha facilitat l’obertura de l’habitatge supervisat del barri Toledo. Es tracta d’un recurs residencial comunitari, obert, supervisat i flexible per a persones amb problemes de salut mental, gestionat per la Fundació Brollador i que compta amb un equip de quatre educadors i educadores socials. En aquesta zona ja està situat el Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS).

L’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, han visitat l’habitatge, que ja porta diverses setmanes en funcionament. També han assistit el president del Patronat de la Fundació Brollador, Francisco Sardina, i el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Luis Gómez.

El principal objectiu és “promoure l’autonomia personal dels residents i garantir el seu dret en igualtat de condicions a viure en comunitat i aconseguir la seua plena inclusió i participació en ella”, tal com ha assenyalat Arter. Per això, ha destacat “la implicació del barri, especialment de l’associació de veïns del barri, per acollir-los”. En aquest sentit, al costat de l’associació de jubilats, es realitzaran activitats perquè coparticipen.

L’habitatge disposa de set places privades (pendents de concert) autoritzades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La derivació d’usuaris es realitza des de la Direcció Territorial i està dirigida a persones amb problemes de salut mental, que tenen dificultats per a accedir a un habitatge digne i adequat a les seues necessitats i desitjos, degut sobretot a la falta de recursos econòmics i a l’estigma social que encara existeix sobre les malalties mentals.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha signat un conveni amb la Fundació Brollador pel qual assumeix el lloguer de l’habitatge. En aquest sentit, l’alcaldessa ha declarat que el nou recurs proporciona “assistència, suport, supervisió, allotjament i manutenció; activitats de convivència, cooperació i autoajuda, així com d’integració l’entorn comunitari; atenció social en programes individualitzats, desenvolupament d’habilitats socials i suport i orientació a les famílies”.

L’habitatge de la Vall d’Uixó és el tercer habitatge supervisat amb la qual la Fundació Brollador compta a la província de Castelló, ja que disposa d’altres a Vila-real i a Castelló. Per a donar a conéixer aquest recurs i facilitar la integració dels residents en el barri s’ha realitzat una jornada en el centre social del Toledo en la qual han participat les associacions i diferents col·lectius que treballen en el barri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari