La Vall d'Uixó inverteix 100.000 euros en la remodelació de l'interior del Teatre Municipal Carmen Tur

La Vall d'Uixó inverteix 100.000 euros en la remodelació de l'interior del Teatre Municipal Carmen Tur
22/10/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat les obres de remodelació de l’interior del Teatre Municipal Carmen Tur, amb una inversió de 100.000 euros per a substituir el revestiment de les parets, millorar les condicions acústiques de sala, la seua seguretat i la seua estètica i adaptar un bany que encara no era accessible.

L’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora de Cultura, Maria Cruces, han visitat els treballs que s’estan duent a terme i que formen part d’un projecte en dos anys “per a reformar integralment l’interior del Teatre Municipal Carmen Tur, perquè feia anys que era una necessitat i que existia aquesta demanda”, tal com han destacat.

En aquesta primera fase s’estan substituint els revestiments de les parets per altres resistents al foc per a complir amb la normativa actual. Prèviament s’ha realitzat un estudi acústic “perquè la sonoritat siga l’adequada i assegurar-nos que l’obra es fa correctament”. A més de la millora acústica, l’actuació suposa “modernitzar visualment aquest espai, un dels més utilitzats per la cultura i les associacions”.

Amb aquesta inversió de 100.000 euros també s’adapta un bany que fins ara no era accessible, amb la instal·lació de sanitaris adaptats, barres de suport i una porta corredissa. Aquesta important inversió s’escomet amb 70.000 euros de fons propis de l’Ajuntament i amb una subvenció de 30.000 euros de la Generalitat Valenciana.

Baños ha afirmat que el Teatre Municipal Carmen Tur “és un lloc emblemàtic, estrenat en 1962, situat en el centre de la ciutat i que cada any acull desenes d’activitats de la societat civil”, a la qual ha agraït “la seua comprensió i paciència per aquesta aturada d’uns mesos per a fer la remodelació, però el resultat valdrà la pena”. La previsió és que finalitzen a final d’any, encara que “estan havent-hi problemes de subministrament de materials a nivell mundial que estan afectant moltes obres”.

La segona fase del projecte s’escometrà l’any vinent i millorarà l’escenari per a dotar-lo d’una caixa escènica i millorar la seua il·luminació. Així, en dos anys “invertirem més de 300.000 euros en la reforma integral de l’interior del Teatre Municipal Carmen Tur”, ha finalitzat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari