La Vall d'Uixó presenta el nou autobús híbrid que presta el servei de transport públic urbà

La Vall d'Uixó presenta el nou autobús híbrid que presta el servei de transport públic urbà
02/11/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el nou autobús híbrid per a prestar el servei de transport públic urbà. El nou contracte adjudicat a Actuacions Valldeuxense ja ha entrat en vigor i aquesta és la primera millora que es posa en marxa, a la qual se sumaran en els pròxims mesos un servei a demanda a les vesprades i un projecte pilot de lloguer de bicicletes.

Les dues línies circulars del servei d’autobús urbà s’operaran amb aquest nou vehicle híbrid (dièsel-elèctric), la qual cosa suposa “avançar en el nostre compromís amb el medi ambient, la reducció de les emissions de CO₂ i la mobilitat sostenible”, tal com han destacat l’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Mobilitat, Javier Ferreres.

El nou autobús compta amb una plataforma elevadora automàtica i manual que garanteix l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, persones majors o gent amb carros. A més disposa de dues places reservades per a cadires de rodes, tal com marca la normativa. I en la part superior compta amb un sistema de mesurament de la qualitat de l’aire, pressió humitat, CO₂ i partícules contaminants que ofereix informació en temps real, així com de la seua ubicació, densitat, hores i zones de major ús, etc.

Fins al mes de gener s’aniran implantant les novetats del nou contracte, com la instal·lació de punts de lloguer de bicicletes que connectaran el Paratge de Sant Josep amb l’Estació d’Autobusos, la qual cosa afavorirà “que els turistes puguen visitar també el nucli urbà amb un transport no contaminant i autònom”, han apuntat.

També s’iniciarà el servei de transport sota demanda, que no tindrà rutes fixes però sí parades predeterminades a les vesprades. Els usuaris i usuàries podran sol·licitar a través d’una APP el servei quan el necessiten, la qual cosa permetrà ser més eficients “perquè l’autobús no estarà donant tornades buit”. La intenció és que així es puga cobrir el trajecte fins al polígon Belcaire perquè l’utilitzen els treballadors d’aquesta àrea.

La digitalització és un altre dels eixos del nou contracte, ja que el servei d’autobús urbà s’integrarà amb la plataforma Smart City per a oferir informació a temps real als viatgers de l’espera, ubicació del vehicle, avís d’arribada, etc. Aquestes dades es podran consultar a través d’una APP o de les pantalles d’11 polzades que s’instal·laran en les parades i que estaran alimentades amb un panell solar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari