La Vall d'Uixó rep 90.000 euros per a millorar la inserció laboral de persones desocupades majors de 45 anys

La Vall d'Uixó rep 90.000 euros per a millorar la inserció laboral de persones desocupades majors de 45 anys
01/09/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut 90.000 euros de subvenció per a posar en marxa un programa de formació i inserció laboral que beneficiarà a 15 persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys. El regidor d’Ocupació, Jorge García, ha explicat que a través d’aquests itineraris “se’ls faciliten les eines per a millorar la seua inserció en el mercat laboral i les seues possibilitats d’aconseguir un treball”.

Els participants en aquest projecte rebran 120 hores d’orientació laboral, tant individuals com grupals. A més participaran en tallers teòrics i pràctics fins a completar les 270 hores de les quals consta el programa, que es divideix en dues especialitats: activitats auxiliars de comerç i neteja de superfícies en edificis i locals. Si superen satisfactòriament la formació, rebran un certificat professional oficial de nivell 1, la qual cosa “és una garantia per a les empreses que busquen aquests perfils”.

El projecte començarà aquest mateix mes de setembre i per a participar cal estar empadronat a la Vall d’Uixó i ser derivat des de Labora, el servei autonòmic d’ocupació. La finalització està prevista entre maig i juny del pròxim any i ofereix beques o ajudes de transport o per conciliació familiar a les persones que ho necessiten.

La subvenció de 90.000 euros està 100% finançada per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU i forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. García ha destacat que “va en la línia municipal d’apostar per la formació adaptada a les necessitats del mercat laboral” i d'”aconseguir ajudes de les administracions superiors per a crear ocupació”.

En aquest sentit, el regidor ha expressat que les dades d’ús dels últims mesos “són positius a nivell local, autonòmic i nacional”. A la Vall d’Uixó, l’objectiu és “continuar reduint la taxa de desocupació, com hem fet des de 2015”. En aquests set anys el nombre d’aturats s’ha reduït en més de 1.000 persones i “continuarem treballant per a tirar avant polítiques actives d’ocupació que arriben a tots els col·lectius i trams d’edat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari