La Vall d'Uixó se suma a RECICLOS i premia el reciclatge de llandes i botelles de plàstic de begudes

La Vall d'Uixó se suma a RECICLOS i premia el reciclatge de llandes i botelles de plàstic de begudes
25/01/2023 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha adherit a la campanya RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes que premia el compromís ciutadà amb el reciclatge a través d’incentius sostenibles i socials. Així, els vallers i valleres que reciclen les seues llandes i botelles de plàstic de begudes poden obtindre premis.

Amb l’objectiu de donar a conéixer als veïns i veïnes el funcionament de RECICLOS, un grup d’informadors estarà fins al 12 de febrer en diversos punts de la ciutat per a explicar en què consisteix el sistema i ensenyar-les a utilitzar l’app gratuïta que permet escanejar el codi de barres de l’envàs i el codi QR del contenidor groc al qual es deposita.

El regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs, ha visitat l’estand que s’ha instal·lat aquest matí en la plaça del Centre i ha animat a la ciutadania a col·laborar en aquesta iniciativa que pretén “augmentar els percentatges de reciclatge de la ciutat” alhora que “contribuïm a cuidar el planeta” i “podem ajudar a entitats socials i ONG” o “guanyar premis” per utilitzar l’app.

I és que un dels incentius de reciclar llandes i botelles de plàstic de begudes a través de RECICLOS és que entraran en el sorteig d’entrades per als Coves de Sant Josep. A més sumaran punts que es poden canviar per premis, com a patinets elèctrics per a promoure la mobilitat sostenible, o per donacions a diferents projectes socials i ambientals, com l’organització Oceánidas per a la conservació del fons marí o Llogarets Infantils per a donar suport a l’educació de xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social.

AIXÍ FUNCIONA RECICLOS

Per a fer ús d’aquest sistema només cal descarregar l’app gratuïta RECICLOS en un telèfon mòbil intel·ligent i, a casa, escanejar el codi de barres de la llanda o botella de plàstic que vulguen reciclar abans de tirar-ho al poal. Una vegada al carrer, quan acudisquen al contenidor groc amb la seua bossa d’envasos, han de depositar-la en el seu interior i escanejar el codi QR del mateix contenidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari