Un mural feminista de més de 25 metres decorarà l'avinguda Cor de Jesús de la Vall d'Uixó

L’obra és de l’autor local Miguel Carlos Montesinos i representa a 11 dones destacades de la història

Un mural feminista de més de 25 metres decorarà l'avinguda Cor de Jesús de la Vall d'Uixó
28/06/2021 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat hui el mural feminista que decorarà l’avinguda Cor de Jesús a l’altura de l’escola infantil Sagrat Cor. La pintura de 25 metres la realitzarà l’artista local Miguel Carlos Montesinos i “és un projecte transversal que té com a finalitat fomentar la igualtat entre homes i dones i, valorar la lluita de les dones en la història”, ha afirmat la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé.

L’alcaldessa de la ciutat, Tania Baños, ha manifestat que “aquest tipus d’actuacions són molt necessàries en la nostra societat per a mostrar i reivindicar a totes les dones que han sigut amagades o invisibilitzades en la història”. Per això, “hem fet aquesta aposta per embellir el centre de la ciutat i també com a manera d’atraure turisme gràcies a l’art, com ja s’està fent en altres municipis”, ha ressaltat Baños.

Així doncs, les 11 dones que conformaran el mural són:

– Anna Lee Fisher: Astronauta, química i metgessa estatunidenca

– Angela Davis: Filòsofa, política, activista i defensora dels drets LGTBIQ+

– Malala Yousafzai: Activista pakistanés i Premi Nobel de la Pau 2014

– Carmen Alborch: Doctora en Dret i degana de la facultat, política i ministra de Cultura

– Gloria Fuertes: Escriptora i poeta feminista i pacifista

– Frida Kahlo: Artista multidisciplinari i icona del moviment feminista

– Clara Campoamor: Advocada, escriptora, política i defensora dels drets de les dones i impulsora del sufragi femení a Espanya.

– Simone de Beauvoir: Filòsofa, escriptora i professora de la Universitat de París

– Virginia Woolf: escriptora britànica considerada una de les més destacades figures del modernisme i del feminisme internacional

– Kathy Switzer: Escriptora, periodista i primera dona a córrer una marató

– Marie Curie: Científica polonés-francesa, primera persona a rebre dos premis Nobel i primera dona a ser professora universitària.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha assegurat que “aquest mural es cobra un deute històric amb les dones valleres i amb un artista local que ha sigut reconegut en l’àmbit nacional, però que a la seua ciutat no ha tingut el reconeixement que es mereixia”. A més, tant Baños com Bartolomé han agraït a la comunitat de veïns que ha cedit l’espai i que “obrirà una finestra única a omplir d’art la nostra ciutat visibilitzant als col·lectius i les persones que ho mereixen”.

Montesinos començarà el mural demà i estarà acabat a la fi de juliol, si les condicions meteorològiques permeten seguir la planificació. La idea és “poder continuar amb aquesta iniciativa d’art urbà en altres punts de la Vall d’Uixó”, tal com ha destacat Baños.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari