El nou Centre de Salut Integrat de la Vall d'Uixó: el doble d'assistència sanitària i Salut Mental

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha explicat que l’ampliació ha permés obrir 24 noves consultes

El nou Centre de Salut Integrat de la Vall d'Uixó: el doble d'assistència sanitària i Salut Mental

Els veïns i veïnes de la Vall d’Uixó comptaran amb el doble d’assistència sanitària i Salut Mental al costat de casa. El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat aquest matí el nou Centre de Salut Integrat (CSI) de la localitat després de la seua ampliació, que ha suposat una inversió de 2 milions d’euros.

El nou centre ha entrat en funcionament aquesta mateixa setmana i s’ha construït sobre el solar de les antigues dependències de la Tresoreria de la Seguretat Social. Tal com ha detallat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, les obres han permés ampliar en 1.400 metres quadrats les instal·lacions fins a aconseguir una superfície de 3.000 metres quadrats.

Acompanyat per l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, el titular de Sanitat ha posat en valor l’ampliació del CSI, que ara compta amb 24 noves consultes i incorpora la Salut Mental en la seua cartera de serveis. “Significa un increment al doble de l’assistència sanitària i de la superfície construïda, la qual cosa suposa un impacte important probablement en l’estat de salut de la població de la Vall d’Uixó”, ha assenyalat Mínguez.

Amb l’ampliació, el Centre de Salut Integrat compta amb un Punt d’Atenció Continuada amb quatre consultes d’urgències i dos boxs; 23 consultes de Medicina de Família i Infermeria; àrea de Pediatria amb sis consultes; 4 consultes d’Atenció Especialitzada; Àrea Maternal amb dues consultes i gimnàs propi; consulta d’Odontologia Preventiva; sala d’Extraccions; sala d’Electrocardiograma; Radiologia i Salut Mental.

Durant la visita, Miguel Mínguez també ha recordat que s’estan reformant les dependències anteriors a l’ampliació, les obres de la qual abasten una superfície de 1.600 metres quadrats i tindran una inversió de quasi 500.000 euros.

Es calcula que dins d’uns 6 o 7 mesos estiga finalitzada l’obra, de manera que el centre quede renovat per complet sense interferir en el servei assistencial, ha celebrat Mínguez, que ha posat en valor aconseguir “una ampliació reivindicada durant molt de temps” com la del CSI de la Vall d’Uixó.

Alta tecnologia en el Departament de la Plana

D’altra banda, el conseller ha explicat que el Departament de Salut de la Plana rebrà dotacions d’alta tecnologia a través del Pla d’Inversions en Equips d’Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, financiat per la Unió Europea-Next Generation EU.

En aquest sentit, ja s’ha adjudicat un equip de ressonància magnètica i les obres per a instal·lar-lo a l’Hospital de la Plana començaran després de l’estiu. Aquest equip està valorat en quasi 547.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari