La Pedalada Stars i l'obertura del Parc d'Educació Viària arranquen la Setmana de la Mobilitat a la Vall d'Uixó

La Pedalada Stars i l'obertura del Parc d'Educació Viària arranquen la Setmana de la Mobilitat a la Vall d'Uixó
16/09/2021 -

La Pedalada Stars i l’obertura del Parc d’Educació Viària han arrancat la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. Un total de 200 alumnes i alumnes de Primària i Secundària s’ha reunit en la plaça del Centre per a reivindicar el seu dret a “créixer en un entorn més segur, sense contaminació i que ens permeta jugar, conviure i conéixer-nos millor”, tal com han llegit en el seu manifest.

Els joves participants en aquesta marxa amb bicicleta també s’han dirigit als conductors i conductores: “som nosaltres, els amics i amigues dels vostres fills, els vostres veïns i veïnes, el futur, i volem conviure amigablement amb vosaltres no per gust sinó per necessitat. Nosaltres no som el problema, som la solució”, han reivindicat en l’escrit remés a l’Ajuntament, en el qual s’alegren d’haver tornat a pedalar en aquesta activitat que l’any passat no es va celebrar per la pandèmia.

Aquesta pedalada ha finalitzat en el nou Parc d’Educació Viària, que des de hui estarà obert en la zona final del recinte de festes. Una inversió de 13.000 euros ha permés habilitar en aquest espai de 1.500 m² una xicoteta ciutat en la qual realitzar la formació en educació viària que la Policia Local imparteix als escolars. A més estarà obert perquè puguen gaudir-ho les famílies i aviat s’instal·larà mobiliari urbà.

La regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha destacat que la Vall d’Uixó “s’està convertint en un referent de mobilitat escolar segura, que ara va més enllà amb aquesta zona que completa l’aposta municipal pels pedibuses, camins escolars segurs, carrers ciclopeatonals i carrils bici”. A més aquestes accions “fomenten l’autonomia dels menors i que practiquen hàbits saludables”, ha afegit.

Per part seua, el regidor de Policia i Mobilitat, Javier Ferreres, ha assenyalat que el Parc d’Educació Viària “és necessari perquè els xiquets i xiquetes aprenguen a circular de manera segura com a vianants o quan van amb bici o patins, però també en el futur com a conductors”. I és que l’objectiu del Projecte Stars és que cap alumne acabe Primària sense saber circular adequadament.

La programació de la Setmana Europea de la Mobilitat continuarà demà, divendres 17 de setembre, amb el passeig nocturn Green City pels arbres monumentals de la Vall d’Uixó. L’eixida serà a les 22.00 hores des de davant del Conservatori. I el dissabte 18 a partir de les 11.00 hores s’exhibiran vehicles sostenibles i de mobilitat personal en la plaça del Mercat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari