El termini per a sol·licitar les subvencions per a rehabilitar façanes finalitza el 23 de juliol

El pla municipal ‘La Vall més bonica’ subvenciona fins al 60% del pressupost i en tres anys ha tingut un impacte econòmic de 300.000 euros

El termini per a sol·licitar les subvencions per a rehabilitar façanes finalitza el 23 de juliol
15/07/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó té obert fins al 23 de juliol el termini de presentació de sol·licituds per a sol·licitar les subvencions de la quarta edició del pla municipal ‘La Vall més bonica’. L’objectiu és “ajudar a finançar les obres de millora i rehabilitació de façanes, per a millorar la seua imatge i la seua seguretat i tindre una ciutat més bonica i més moderna”, tal com ha explicat la regidora d’Habitatge, Carmen García.

A aquestes subvencions poden optar els habitatges unifamiliars i plurifamiliars de més de 25 anys, segons les dades cadastrals. La quantia de les ajudes és de fins al 60% del pressupost dels treballs a realitzar, amb uns màxims: 1.500 euros per als habitatges individuals i 3.000 euros per als col·lectius. Els beneficiaris poden ser tant els propietaris dels habitatges com els arrendataris o usufructuaris amb autorització escrita del propietari i el 70% de l’ajuda es paga per endavant, en ser aprovada.

Després de la suspensió dels terminis administratius per la pandèmia de Covid-19, s’ha reobert fins al 23 de juliol. Les sol·licituds es poden fer a través de la seu electrònica de la web de l’Ajuntament o amb cita prèvia en la Regidoria d’Habitatge (avinguda Jaume I, número 27). La documentació necessària és la declaració responsable, el DNI, fotografies de la façana abans de les obres, el pressupost de les actuacions a realitzar i l’Informe d’Avaluació de l’Edifici.

El primer pla ‘La Vall més bonica’ es va posar en marxa en 2017 i des de llavors “s’han dut a terme 76 actuacions de millora de façanes, amb una inversió municipal de 160.000 euros”, ha assenyalat García. Això ha suposat un impacte econòmic de 300.000 euros “sobretot en petites empreses locals de reformes, construcció, pintura i forja”.

AJUDES AL LLOGUER

Durant la pandèmia, la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha atés 470 persones i ha tramitat 312 ajudes al lloguer ordinàries i 64 ajudes al lloguer extraordinaris per la Covid-19. La regidora ha destacat que “en els últims anys s’ha fet un gran esforç per part de les administracions per a garantir el dret a un habitatge digne”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari