L'Ajuntament de la Vall d'Uixó reforça els serveis de la Llar Sagrada Família

La residència de majors rep una especial atenció per a garantir el benestar dels 64 residents

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó reforça els serveis de la Llar Sagrada Família
31/03/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha reforçat els serveis de la Llar Sagrada Família, ja que la residència de majors és un dels recursos municipals més sensibles davant l’actual situació d’emergència sanitària pel coronavirus, de manera que requereix d’una especial atenció per a garantir el benestar dels 64 residents.

El reforç consisteix en l’augment al 100% de la jornada a una infermera i a huit auxiliars i les seues substitutes i la contractació d’una nova infermera. A més s’han organitzat els torns de manera que cada treballador o treballadora té contacte sol amb un grup reduït d’usuaris per a minimitzar els riscos. En aquest sentit, també s’han adaptat les habitacions i s’ha instal·lat mobiliari perquè els residents mengen en aquests espais propis, sense haver de desplaçar-se al menjador col·lectiu.

Al costat de l’important reforç de la neteja interior, perquè s’ha contractat a tres noves netejadores, diàriament també es realitza la desinfecció dels exteriors en dues ocasions a càrrec de la brigada municipal. La Unitat Militar d’Emergències (UME) també ha participat en aquests treballs durant la setmana passada, ja que aquestes instal·lacions són una de les prioritats de l’equip de govern municipal.

Una de les mesures més destacades és que s’està habilitant la sala de despatxos i de visites del jardí exterior com a espai d’aïllament si es produïra un cas de contagi per coronavirus. Així, s’està instal·lant el mobiliari necessari, s’ha llogat un mòdul de bany i dutxes adaptades i s’estan fent les connexions d’aigua i clavegueram.

La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha explicat que “la inspecció sanitària ha verificat que estem complint amb les exigències que se’ns demanen”. I és que la decisió de l’Ajuntament “ha sigut no escatimar en despeses ni en recursos per a prioritzar en un servei que és essencial per als nostres majors i d’especial cura en aquests moments”.

Servici D’ATENCIÓ A domicili

El Servei d’Atenció a domicili (SAD) que presta l’Ajuntament de la Vall d’Uixó també s’ha reforçat amb dues persones més, ja que s’atén persones majors o dependents i en aquesta situació hi ha hagut un augment de la demanda, ja que hi ha familiars que per la quarantena no poden ajudar-los com fan habitualment.

Des de Serveis Socials també es garanteix que les famílies i especialment els menors més vulnerables tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques de menjar, ja que el menjador escolar ha quedat suspés. L’objectiu és “no deixar a ningú arrere en aquesta situació tan complicada”, ha assenyalat Artero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari