"Per la teua salut, mou-te de manera sostenible", la Vall d'Uixó organitza la Setmana de la Mobilitat amb activitats

Les activitats es desenvoluparan del 16 al 22 de setembre i hi haurà una exhibició de vehicles sostenibles

"Per la teua salut, mou-te de manera sostenible", la Vall d'Uixó organitza la Setmana de la Mobilitat amb activitats
13/09/2021 -

Des de 2016 l’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’adhereix cada mes de setembre a la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta edició es desenvoluparà del 16 al 22 de setembre i compta amb set activitats entorn del lema ‘Per la teua salut, mou-te de manera sostenible’.

El regidor de Policia i Mobilitat, Javier Ferreres, ha explicat que “la transformació de la ciutat i dels nostres hàbits no sols redunda en un major respecte al medi ambient i mitiga el canvi climàtic” sinó que “ens fer millorar la nostra salut, tant si caminem com si generem menys emissions usant mitjans de transport sostenibles”.

La programació d’enguany començarà el dijous 16 amb la Pedalada Stars per a l’alumnat dels col·legis i amb l’obertura del nou parc d’educació viària. El divendres 17 se celebrarà el passeig nocturn ‘Green City’ pels arbres monumentals de la Vall d’Uixó, en un recorregut que es podrà fer a peu, amb bicicleta o en patins.

Dins del programa de la Fira d’Hàbits de Vida Saludable, el dissabte 18 es realitzarà una exhibició de vehicles sostenibles en la plaça del Mercat. Ferreres ha assenyalat que diversos concessionaris “mostraran i faran proves de cotxes elèctrics i híbrids, hi haurà empreses de venda de vehicles de mobilitat personal (VMP) i també cotxes sostenibles de Policia Local i d’empreses que treballen amb l’ajuntament”.

El diumenge 19 de setembre tindrà lloc una marxa a l’Anoueret i Mines de Terreta, per al que cal inscriure’s prèviament en la Regidoria d’Esports. I el dilluns 20 es presentarà el Metre Minut, un projecte “per a donar a conéixer les distàncies que hi ha de punt a punt de la ciutat, per a fomentar que la gent es desplace caminant”.

Finalment, la setmana es tancarà el 22 de setembre amb la commemoració del Dia Mundial Sense Cotxes. Per a això es tallarà al trànsit un tram de l’avinguda Cor de Jesús i un altre tram del carrer Benigafull. En col·laboració amb la Regidoria de Comerç, a la vesprada s’instal·laran inflables en aquests punts per a fomentar les compres en la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari