La Vall d'Uixó escomet una nova fase del projecte de creació d'un bosc de ribera en la Moleta

Un taller d’ocupació ha netejat i adequat un nou tram, està plantant 30 arbres més i ha instal·lat reg per degoteig

La Vall d'Uixó escomet una nova fase del projecte de creació d'un bosc de ribera en la Moleta
08/07/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està escometent una nova fase del projecte de recuperació de la zona del Barranc del Belcaire al seu pas per la Moleta (coneguda com a Vixama). Els treballs s’estan realitzant a través del Taller d’Ocupació Et Formem Bosc de Ribera, amb una inversió total de 800.000 euros per part de la Generalitat Valenciana per a contractar 20 persones durant 18 mesos i donar continuïtat a l’actuació iniciada la legislatura passada.

Gràcies a aquest programa 10 persones estan “aprenent un ofici i rebent un salari alhora que transformen un espai que estava abandonat en una gran zona verda”, tal com ha explicat el regidor d’Ocupació, Jorge García, que aquest matí ha visitat el nou bosc de ribera al costat del regidor de Sostenibilitat, Fernando Daròs.

En aquesta fase s’ha netejat, esbrossat i emplenat la zona amb terra i s’ha realitzat la instal·lació del reg per degoteig. A més s’estan plantant més de 30 arbres autòctons, principalment carrasques i oliveres, a més de flors ornamentals i oms. Amb aquesta actuació es recupera per als veïns i veïnes un espai que estava degradat.

En aquest sentit, Daròs ha assenyalat que els tres oms plantats al costat del riu Belcaire “són del terreny”, la qual cosa és important perquè “aquesta espècie s’hi havia quasi extingit per la malaltia de la graciosis”. Gràcies a “les investigacions científiques i universitàries, s’ha recuperat el nostre om tradicional i s’ha fet resistent a aquesta malaltia”.

“A poc a poc, però sense pausa estem recuperant aquest espai abandonat en un de passeig i oci, en el qual fer esport i estar en contacte amb la naturalesa sense eixir del nucli urbà”, ha destacat García. Durant els nou mesos restants del projecte s’anirà avançant en la transformació d’una zona que connecta amb els Blocs del Barri de la Moleta i amb l’avinguda Sud-Oest (pel carrer Arquitecte Meyer).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari