La Vall d'Uixò ofereix un curs d'agricultura ecològica

El 50% de les places estan reservades a joves menors de 30 anys i la inscripció ja està oberta

La Vall d'Uixò ofereix un curs d'agricultura ecològica
10/09/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha programat un curs d’iniciació a l’agricultura ecològica, en el qual el 50% de les places estan reservades a joves (fins a 30 anys), perquè “és la gent jove qui ha d’agafar el testimoni de l’agricultura, que és un sector envellit i cada vegada hi ha més camps abandonats”, ha explicat el regidor de Joventut, David Lluch. La formació “suposa l’oportunitat de reorientar el sector cap a l’agricultura ecològica, que està creixent en els últims anys i té potencial de continuar creixent“.

Aquest curs està coorganitzat per les regidories d’Agricultura i Joventut perquè l’agricultura ha sigut “una de les fonts de riquesa més importants per al nostre poble, tenim bon clima i terra fèrtil i volem començar a recuperar-la”, ha assenyalat Lluch. Les sessions seran els dissabtes de 9.30 a 13.00 hores del 2 d’octubre al 18 de desembre i la inscripció ja es pot realitzar en la web www.oijlavall.com.

El professor serà Pasqual Ayet, qui ha destacat que “és urgent actuar pel clima i apostar per la sostenibilitat“. Una de les maneres de fer-ho és “recuperar l’agricultura tradicional allunyada dels químics i de la supertecnificación”. A través d’aquest curs, l’alumnat coneixerà les bases que fomenten la fertilitat natural de la terra i l’ecosistema, com recuperar les llavors adaptades que s’han anat perdent i reconeixerà els cicles naturals per a cada producció.

L’objectiu és “que els participants perden la por a l’agricultura i que vegen com amb dedicació i unes pautes és molt agraïda”, ha afirmat Ayet. Així, la formació inicial va dirigida tant a les persones que busquen una eixida professional en l’agricultura ecològica com a les persones que els agrade com a afició en el seu temps lliure o per a autoconsum. De fet, aprendran a muntar un hort al balcó o a tractar plagues de manera natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari