La Vall d'Uixó reivindica el paper de les dones en el mural de l'Avinguda Cor de Jesús

El pintor local Miguel Carlos Montesinos ha plasmat a 11 pioneres en diferents àmbits

La Vall d'Uixó reivindica el paper de les dones en el mural de l'Avinguda Cor de Jesús
13/09/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha finalitzat el mural feminista de l’Avinguda Cor de Jesús. La pintura de més de 25 metres decora la façana a l’altura de l’Escola Infantil Sagrat Cor i “valora el paper de les dones en la història, amb 11 pioneres que van ser una referència en temps en els quals era difícil ser-ho“, ha destacat l’alcaldessa, Tania Baños. A més es convertirà “en un atractiu turístic, com en altres municipis que utilitzen l’art per a atraure visitants”.

La directora general de l‘Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha visitat aquesta creació del pintor local Miguel Carlos Montesinos, que ha creat una gran expectació. Així, ha assenyalat que aquest mural “reivindica el paper de les dones en la història, que moltes vegades han sigut invisibilitzades, anonimitzades i no han aparegut en els llibres d’història“. I és que només es referència un 8% de dones en els llibres de text d’ESO, per la qual cosa “és important fer-les visibles i reconéixer-les en l’espai públic”.

Aquest mural “serà un referent per a altres municipis que treballen en aquesta línia en la Comunitat Valenciana”, ha apuntat Such. De fet, ja ha generat interés a través de la Xarxa d’Agències d’Igualtat, “perquè està formada per governs compromesos en l’àmbit social, perquè queda molt per fer per a reduir les desigualtats”.

L’alcaldessa ha agraït a la Conselleria el seu treball per a promoure la igualtat, que ha fet possible “ampliar el servei d’igualtat que prestem des de l’Ajuntament, gràcies a una subvenció per a una promotora que se suma a l’agent d’igualtat”. En el departament es presta assessorament i revisions de plans d’igualtat a empreses, s’ha creat i revisat el Pla Municipal d’Igualtat (intern i extern), s’atén dones víctimes de violència de gènere i s’organitzen activitats de sensibilització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari