Una vintena de bous ixen als carrers de l'Alcora en la seua setmana taurina

Del 27 d’agost al 3 de setembre es donaran cita vàries ramaderies en les Festes del Crist 2022

Imagen de archivo (Fernando Mansilla)

Una vintena de bous ixen als carrers de l'Alcora en la seua setmana taurina
30/08/2022 -

Quasi una vintena de bous i diverses ramaderies es donaran cita, del 27 d’agost al 3 de setembre, en la setmana taurina de l’Alcora. I és que els bous jugaran un clar protagonisme en les Festes del Crist 2022, amb un centenar d’activitats després de dos anys sense poder celebrar-se amb normalitat.

Programa de bous de l’Alcora

Així, tal com ha anunciat l’Ajuntament, el consistori i les penyes han organitzat un ampli programa taurí que tindrà caps de bestiar diaris als carrers de la localitat durant l’última setmana de les festes.

Dissabte 27 d’agost

12.00 hores: Tancament de sis bous salvatges de la ramaderia La Jotera. Patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora. Seguidament, prova d’un bou de la ramaderia La Jotera, núm. 11, guarisme 6, de nom Temptació. Patrocinat per l’Ajuntament de L’Alcora.

18.00 hores: prova dels bous. Primer, bou de la ramaderia Fuente Ymbro. Número 58, guarisme 6, de nom Agitador. Prova i embolada en la plaça Espanya. 2n Bou de vila, de la ramaderia La Jotera, Número 29, guarisme 7, anomenat Corredor. Patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora. Prova: carrer Major i embolada: plaça Espanya. A continuació, 3r Bou de la ramaderia Cantinuevo. Número 6, guarisme 7, de nom Sillero. Patrocinat per la penya A. C. Platanera. Prova i embolada: plaça la Sang.

23.00 hores: embolada dels bous del dia

Dimarts 30 d’agost

13.00 hores: entrada i prova de sis bous de la ramaderia de Germán Vidal.

18.00 hores: Prova de bous. Primer, bou de la ramaderia La Jotera (antiga Hereus de Jacinto Ortega). Número 2, guarisme 8. Nom: Temorós. Patrocinat per la penya Salvasoria. Eixida i embolada: plaça Espanya. Segon, bou de la ramaderia de Don Román Sorando, número 13, guarisme 8. Nom: Espinero. Patrocinat per la penya El Cossío. Prova: zona Matraca i embolada: plaça Espanya. 3r Bou de la ramaderia Jiménez Pasquau, Número 18, guarisme 8. Nom: Sal Grossa. Patrocinat per la Penya Agüelachos. Prova i embolada: carrer Ferrerets (placeta Matraca). 4t Bou de la ramaderia Le Jotera. Número 24, guarisme 7. Nom: Drapaire. Patrocinat per l’Il·lm. Ajuntament de l’Alcora. Prova i embolada: plaça Constitució.

23.00 hores: s’embolaran els bous provats a la vesprada

Dimecres 31 d’agost

13.00 hores: tancament i prova de sis bous de la ramaderia Germans Príncep

17.00 hores: entrada per als xiquets a l’estil pamplonés (de 2 a 12 anys). Inici en la carretera Ribesalbes. Col·labora Grup Cubero. Patrocina l’Ajuntament de l’Alcora.

18.00 hores: Prova de bous. 1r Bou de la ramaderia Torrestrella Núm. 41, guarisme 7. Nom: Barbacana. Patrocinat per penya Sense Cap de bestiar & The Chayanns. Prova i embolada: plaça Espanya. 2n Bou de la ramaderia Juan Pedro Domecq, Núm. 211, guarisme 7. Nom: Veterinari. Patrocinat per penya Kannabis & Sekia. Prova i embolada: C/Ferrerets (placeta Matraca). 3r Bou de la ramaderia Don Cayetano Muñoz. Núm. 33, guarisme 6. Nom: Barreter. Patrocinat per la penya Taleguillo. Prova i embolada: carrer Constitució. 4t Bou de la ramaderia La Jotera. Núm. 34, guarisme 8. Nom: Toledà. Patrocinat per Ajuntament de l’Alcora. Prova i embolada: plaça Espanya.

22.15 hores: Bou embolat (carretó) per a xiquets de 2 a 12 anys

23.00 hores: s’embolaran els bous provats a la vesprada

Dijous 1 de setembre

13.00 hores: prova de vaques de la ramaderia Juan Faet

17.00 hores: entrada per als xiquets a l’estil pamplonés (de 2 a 12 anys). Inici en la plaça la Salle. Col·labora Grup Cubero. Patrocina l’Ajuntament de l’Alcora.

18.00 hores: prova dels bous. 1r bou de la ramaderia Paco Sorando. Número 29, guarisme 8. Nom: Ginebra. Patrocinat per penya de Bar en Bar. Prova i embolada: plaça Espanya. 2n Bou de la ramaderia Ana Isabel Vicente. Número 18, guarisme 6. Nom: Xixina. Patrocinat per la penya Les Dones. Prova: carrer Constitució i embolada: plaça Espanya. 3r Bou de la ramaderia La Jotera. Número 15, guarisme 7. Nom: Pretensiós. Patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora. Prova: carrer Els Dolores (en la farmàcia) i embolada: plaça Espanya.

22.15 hores: Bou embolat (carretó) per a xiquets de 2 a 12 anys

23.00 hores: s’embolaran els bous provats a la vesprada. En finalitzar, vaques enfundades de Germans Bellés. Patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora.

Divendres 2 de setembre

10.00 hores: Tancament de vedells (que es bregaran a la vesprada) de la ramaderia Sr. Román Sorando, a continuació en la plaça Espanya, sorteig públic per als novillers de la vesprada. Preguem màxim respecte cap als caps de bestiar durant el tancament i sorteig.

13.00 hores: tancament camperol organitzat per la Comissió Taurina i solta de vaques

17.00 hores: En la plaça de bous portàtil, novillada sense picadors, XV Trofeu Manolo Madrid (classes pràctiques). Organitza: Il·lm. Ajuntament de l’Alcora. Col·labora: Escola Taurina de Castelló i Club Taurí de l’Alcora. Amenitzat per l’Agrupació Musical L’Alcalatén de L’Alcora.

17.30 hores: Vesprada de vaques amb la ramaderia Germans Bellés.

19.00 hores: En la plaça de bous portàtil, tradicional Gran Prix per a les penyes, amb solta de vaques.

Dissabte 3 de setembre

13.00 hores: entrada i prova de sis bous de la ramaderia Germans Guillamón

18.00 hores: Prova dels bous. Primer, bou de la ganaderia Excm. Sr. Marqués de Albaserrada. Número 33, guarisme 8. Nom: Melós. Patrocinat per Penya Taurina Vint de Copes.
Prova i embolada: plaça Espanya. 2n Bou de la ramaderia Chamaco (abans Carmen Borrero). Número 9, guarisme 6. Nom: Embriagat. Patrocinat per la penya Rincón Taurino. Prova i embolada: plaça Espanya. 3r Bou de la ramaderia La Jotera. Número 3, guarisme 7. Nom: Picador. Patrocinat per Ajuntament de l’Alcora. Prova i embolada: plaça Espanya. 4t Bou de la ramaderia LA JOTERA. Número 17, guarisme 8. Nom: Porteny. Patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora. Prova i embolada: plaça Matraca.

23.00 hores: s’embolaran els bous provats a la vesprada. En finalitzar els bous, es retiraran totes les barreres i cadafals per a netejar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari