L'Ajuntament de l'Alcora i 'No a la Contaminació' recolliran signatures per a frenar el projecte d'Aprocol

L'Ajuntament de l'Alcora i 'No a la Contaminació' recolliran signatures per a frenar el projecte d'Aprocol
20/05/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora i la plataforma No a la Contaminació començaran una campanya de recollida de signatures en contra del projecte d’emmagatzematge i gestió de residus perillosos promogut per Aprocol.

D’aquesta manera, volen fer arribar a la Generalitat Valenciana l’oposició i el malestar dels veïns davant aquest projecte que “incompleix el Pla General d’Ordenació Urbana de l’Alcora”, per la qual cosa, segons manifesten, la Conselleria “ha d’anul·lar el procediment i arxivar l’expedient”, doncs, “en cas contrari, s’estarà vulnerant l’instrument d’ordenació urbanística més important per a un municipi com és el seu PGOU”.

Sobre aquest tema, recorden la “falta de concordança entre el projecte bàsic i l’informe de compatibilitat urbanística”, doncs “l’informe de compatibilitat urbanística que l’Ajuntament va atorgar a Aprocol no és aplicable a la documentació que la mercantil ha presentat en la Generalitat per a obtenir l’Autorització Ambiental Integrada, ja que inclou l’activitat “valorització no energètica de residus perillosos amb capacitat superior a 10 t/dia”, classificada dins del Grup A, grau 4-5, i el PGOU de l’Alcora no permet instal·lar activitats noves amb aquest grau de nocivitat i insalubritat”.

Així, insisteixen que el projecte que va presentar la mercantil a l’Ajuntament “no té res a veure amb el que va presentar a la Generalitat i va estar a exposició pública”.

Un altre “clar exemple” és que “en la documentació presentada al consistori consta que en la planta es tractarien 36 tipus de residus, mentre que en el projecte presentat a la Generalitat el nombre de residus ascendeix a més de 500”.
Davant les “nombroses deficiències” trobades, l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Plataforma No a la Contaminació, va presentar 8 blocs d’al·legacions, organitzades per contingut.

Així mateix, l’alcalde, Samuel Falomir, ja ha traslladat el malestar de la població davant aquesta situació a la directora territorial de presidència de la Generalitat Valenciana, Eva Redondo, i ha sol·licitat reunir-se amb la consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, i amb el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer.

“No ens quedarem de braços plegats, al contrari, farem tot el que siga a les nostres mans per a frenar aquest projecte que atenta greument contra els interessos dels veïns i veïnes de l’Alcora”, han conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari