Les empreses ceràmiques inverteixen a l'Alcora 85 milions d'euros en els últims 2 anys

Falomir ha destacat l’esforç i l’aposta de les empreses per la innovació i el creixement i ha posat en valor les polítiques proactives de l’Ajuntament

Les empreses ceràmiques inverteixen a l'Alcora  85 milions d'euros en els últims 2 anys
16/11/2020 -

L’Ajuntament ha quantificat en 85 milions d’euros la inversió que la indústria ceràmica ha realitzat a l’Alcora en els dos últims anys. Una xifra “molt destacada” que resulta de la suma d’actuacions notòries: implantació de noves firmes, projectes d’ampliacions, remodelacions i millores en infraestructures impulsades per les companyies. Algunes ja executades i altres ara en marxa.

Per a Samuel Falomir, les dades reflecteixen “el gran esforç de les empreses en innovació, modernització i emprenedoria” i posen de manifest “el seu ímpetu per a mantindre’s com a referents dins d’un sector clau en l’economia provincial com és el ceràmic”.

En aquest esforç per créixer, l’Ajuntament de l’Alcora està al seu costat, oferint-los, tal com manifesta l’alcalde “totes les facilitats possibles a l’hora de tramitar les llicències, fet fonamental perquè puguen desenvolupar els seus projectes amb la major celeritat possible”.

Quant a “infraestructures necessàries” que depenen d’altres entitats, Falomir ha anunciat que reivindicarà la seua posada en marxa, com és el cas de la nova subestació elèctrica d’Iberdrola, a més l’Ajuntament instarà la companyia a agilitar també els expedients d’obres d’empreses alcorines “perquè puguen continuar avançant”.

‘Aposta decidida’ de l’Ajuntament per a generar confiança i atraure inversions

El primer edil ha destacat “l’aposta decidida” del Govern local en l’impuls de polítiques dirigides a generar confiança i incentivar la inversió industrial a la localitat per, d’aquesta manera, estimular el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

Entre les accions més recents, “s’ha realitzat la inversió municipal més elevada de la història en la millora i modernització dels polígons industrials, s’han aprovat els majors incentius fiscals per a la implantació d’empreses i la creació de treball indefinit i s’ha représ el projecte del PAI Camí Santa com a nova zona de desenvolupament industrial, després de més de 10 anys paralitzat”, ha ressaltat l’alcalde..

Inversió històrica per millorar els polígons industrials
Respecte als projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures en els polígons industrials, Falomir ha recordat que l’any passat l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Ivace, va realitzar una inversió de més de 800.000 euros.

Les obres, les quals s’han executat als polígons Foies Ferraes, La Torreta i Santa, han servit a més per a solucionar “problemes que venien de molt de temps arrere”, segons ha indicat l’alcalde alcorí.

Més incentius fiscals que mai

D’altra banda, Falomir ha explicat que l’Ajuntament de l’Alcora aplicarà en 2021 majors bonificacions en la quota de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) amb l’objectiu d’afavorir la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball.

D’una banda, per inici d’activitat a la localitat, s’ha fixat per als 5 primers anys una bonificació de l’impost del 50%. I per l’increment de la contractació indefinida, l’Ajuntament ha augmentat els percentatges de les bonificacions, que podran ser de fins al 50%.

D’aquesta manera, les empreses que incrementen la seua plantilla fins a un 5% tindran una bonificació del 30% en l’IAE, a aquelles que augmenten la seua plantilla fins al 10% se’ls aplicarà una bonificació del 35%, si l’augment és de fins al 15% la bonificació serà de 45% i si incrementen la plantilla fins al 25% tindran una bonificació del 50%.

A més, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament establirà un calendari fiscal “més flexible”, ajornant el període de pagament de l’IAE fins a l’últim trimestre de 2021, “que és el màxim que permet la llei”.

PAI Camí Santa, nova zona de desenvolupament industrial
Un altre dels projectes destacats per Falomir és el PAI industrial Camí Santa, que compta amb una superfície de 107.848,56 m², com a nova zona de desenvolupament industrial. “Després de més de 10 anys paralitzat, hem finalitzat la redacció del projecte per tal que comence a executar-se al més prompte possible”.

En paraules del primer edil: “Es tracta d’una actuació molt important, que permetrà el creixement industrial a l’Alcora i la generació de noves oportunitats laborals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari