El centre de Castelló es tanca al trànsit per les obres de la Zona de Baixes Emissions: estos són els talls de circulació

Els treballs es realitzaran per fases i hauran d’estar acabats abans del 31 de desembre de 2025

El centre de Castelló es tanca al trànsit per les obres de la Zona de Baixes Emissions: estos són els talls de circulació

El centre de Castelló es troba immers en les obres que reconvertiran a esta àrea de la ciutat en una Zona de Baixes Emissions (ZBE), d’acord amb la normativa estatal i europea que apunten que les ciutats de més de 50.000 habitants han de comptar amb una ZBE per a reduir les emissions contaminants. Uns treballs que han començat a realitzar-se per fases i que hauran d’estar acabats abans del 31 de desembre de 2025.

Així, el govern municipal ha establit un pla de coordinació entre les àrees de Mobilitat, Obres, Policia Local i Urbanisme perquè veïns i visitants puguen accedir al centre de Castelló mentre es duen a terme les obres. Així, després de la reunió de hui s’ha acordat habilitar accessos alternatius al centre per a no impedir els desplaçaments durant els treballs que s’estan escometent en l’actualitat.

Davant el tall al trànsit del carrer Navarra s’ha establit un itinerari alternatiu per a accedir al centre pels carrers Sant Blas, Carrer Bayer i Porta del Sol. Es recomana l’accés al pàrquing d’Hort Sogueros per carrer Germà Colom i al pàrquing Santa Clara, sense canvis, es pot accedir pel Carrer Herrero i la Plaça de la Pau.

D’altra banda, el carrer Conde Pestagua es troba tallat al trànsit i l’itinerari alternatiu es realitzarà pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix. En el cas del carrer Navarra, les obres tindran una duració de huit mesos i els talls de trànsit es produeixen entre les 7:45 hores i les 18:45 cada dia i “fora d’esta franja horària poden transitar sense problema”, ha destacat Sergio Toledo, regidor d’Urbanisme.

Quan finalitzen les obres, el consistori preveu que la capital castellonenca tinga més zones verdes, s’incrementen les zones d’aparcament i també es millore l’accessibilitat al centre. En concret, les actuacions que s’estan executant faran que els carrers siguen de plataforma única i tinguen voreres més amples en les quals s’usaran materials fonoabsorvents per a reduir el soroll i fotocatalítics per a reduir la contaminació.

Un projecte heretat de l’anterior Executiu municipal que ha sigut “reorientat”

Des de l’Ajuntament de Castelló, confirmen que les obres de la ZBE “corresponen a un projecte heretat de l’anterior equip de govern, que l’actual govern ha reorientat de la mà dels veïns, evitant restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà com es pretenia amb el projecte anterior”.

“Així no deixem que es perden els 8 milions d’euros de fons europeus per a finançar l’obra. Complim amb la normativa europea i complim amb els veïns en activar aquest pla de xoc per a minimitzar les molèsties, garantint els accessos als vehicles”, apunta l’edil d’Urbanisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari