L'equip de govern de l'Alcora registra una moció per a sol·licitar a la Generalitat una línia d'autobús l'Alcora-Onda

Es tracta d’una ‘demanda històrica’ dels veïns i veïnes

L'equip de govern de l'Alcora registra una moció per a sol·licitar a la Generalitat una línia d'autobús l'Alcora-Onda
12/05/2021 -

L’equip de govern de l’Alcora ha registrat una moció a l’Ajuntament, que es debatrà i votarà en el pròxim ple, per a instar a la Generalitat Valenciana a habilitar una línia d’autobús que connecte la capital de l’Alcalatén amb la localitat d’Onda. Es tracta d’una ‘demanda històrica’ dels veïns i veïnes.

D’aquesta manera, en la moció s’argumenta que:

Els municipis de l’Alcora i Onda comparteixen nombrosos interessos comuns. Entre altres, cal destacar que els dos tenen un important pes dins del sector industrial i, en particular, del sector ceràmic.

Són moltes les persones que es desplacen entre totes dues localitats per raons de treball, estudis, oci, etc. i, malgrat la seua proximitat –es troben a una distància de 17 quilòmetres, aproximadament- no existeix transport públic que les connecte, la qual cosa suposa un important perjudici per als veïns i veïnes, que es veuen obligats a recórrer al vehicle privat per a realitzar els seus desplaçaments o, directament renunciar a aquests per mancar de vehicle.

Cal esmentar, per exemple, que a Onda es cursen cicles formatius relacionats amb la ceràmica, mentre que l’Alcora compta amb l’Escola Superior de Ceràmica, on s’imparteix l’únic grau universitari de ceràmica que existeix. D’aquesta manera, el fet de no comptar amb una línia d’autobús que unisca totes dues localitats, perjudica els estudiants interessats a completar els seus estudis en aquesta branca.

D’altra banda, cal recordar que, en matèria d’ocupació, l’Alcora depén de l’Oficina de LABORA d’Onda, per la qual cosa els alcorins i alcorines han de desplaçar-se fins a aquesta localitat per a realitzar totes aquelles gestions que requereixen necessàriament atenció presencial.

A més de per a millorar la comunicació, un altre motiu important d’aquesta reivindicació històrica és fomentar l’ús del transport públic per a reduir el trànsit i la contaminació, apostant així per unes ciutats més saludables i sostenibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari