Falomir: “Hem aprovat per unanimitat el pla d’impuls de l’Alcora perquè les seues mesures ajuden a la gent”

El pla compta amb 10 mesures que inclouen canvis en les bonificacions fiscals i el Pla Formatiu d’Inserció Laboral per a impulsar l’ocupació i l’emprenedoria

Falomir: “Hem aprovat per unanimitat el pla d’impuls de l’Alcora perquè les seues mesures ajuden a la gent”

L’Ajuntament de l’Alcora posarà en marxa un pla d’impuls econòmic i social que té com a objectiu reactivar la localitat i fer front als efectes que ha provocat la COVID-19. Una iniciativa que inclou 10 mesures a aplicar en 2021 que van des de les bonificacions fiscals fins a les ajudes econòmiques individuals o plans de formació per a facilitar la incorporació a l’ocupació, “aprovades per unanimitat perquè ajuden a la gent”.

Així ho valora Samuel Falomir, alcalde de l’Alcora, que explica que aquest pla “al final, més que un pla, és una estratègia per a impulsar l’economia en l’àmbit local, l’ocupació, i frenar els efectes negatius de la COVID-19, que ja comencen a notar-se en les famílies”.

El primer edil destaca l’impacte que tindrà, d’una banda, en les empreses. Per exemple, en modificar l’ordenança de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) per a assegurar una bonificació del 50% d’aquest impost durant els cinc primers anys de les noves activitats empresarials i per a ampliar les bonificacions a la contractació de personal indefinit.

Així mateix, valora la importància que suposa mantenir l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI en 2021 i la bonificació del 95% per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge, “per a fomentar que les persones que tinguen habitatges buits les lloguen i les famílies més vulnerables o joves tinguen accés a elles a un preu més econòmic”. Una mesura que es complementa amb el treball que el consistori realitza actualment al costat de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a facilitar l’accés a l’habitatge tant de persones joves com de majors.

“També considere essencial el Pla Formatiu d’Inserció Laboral que inclou, dirigit a persones de la localitat que es troben en situació de desocupació per a impulsar l’emprenedoria i la seua ocupabilitat”, assenyala, i afig que l’objectiu “és que aquestes persones que no han tingut formació tinguen més fàcil trobar un lloc de treball i puguen millorar la seua situació, especialment agreujada amb aquest context”.

Per a l’edil, aquestes mesures, que es posaran en marxa en 2021, “són una bona estratègia” i s’ha aprovat per unanimitat “perquè és una bateria de mesures que ajuden a la gent”. Així, el consistori preveu una inversió de 200.000 euros per a posar en marxa les 10 mesures de reactivació per al poble i les famílies de l’Alcora.

Un pla aprovat per unanimitat

El Ple de l’Ajuntament de l’Alcora va aprovar per unanimitat el pla d’impuls econòmic i social el passat 29 de setembre, amb 10 mesures que es posaran en marxa en 2021:

AJUDES ECONÒMIQUES INDIVIDUALS: L’Ajuntament augmentarà un 25% les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020. Es tracta de prestacions orientades a fer efectiu el dret a la protecció social en situacions de vulnerabilitat, en les quals les persones manquen dels mitjans per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

AJUDES PAGAMENT IBI: A més, dins de les prestacions econòmiques individuals, es mantindrà en 2021 l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, mesura impulsada enguany.

BONIFICACIÓ IMMOBLES ÚS RESIDENCIAL: L’Ajuntament modificarà l’ordenança fiscal de l’IBI per a incorporar una bonificació del 95% per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

BONIFICACIÓ IAE NOVES ACTIVITATS: També es modificarà l’ordenança de l’Impost d’activitats Econòmiques per a assegurar una bonificació del 50% d’aquest impost els 5 primers anys de les noves activitats empresarials.

AMPLIACIÓ BONIFICACIONS IAE A la CONTRACTACIÓ: El consistori ampliarà les bonificacions a la contractació del personal indefinit en l’Impost d’activitats Econòmiques amb la finalitat de fomentar l’ocupació estable i duradora.

TAULA DE TREBALL SOCIAL: Una altra de les mesures aprovades és la creació d’una taula de treball composta per Creu Roja, Càritas i l’àrea de Serveis Socials d’Ajuntament amb la finalitat d’unir esforços i coordinar iniciatives per a donar resposta a les necessitats econòmiques i socials de les famílies més vulnerables.

LÍNIA D’AJUDES: El consistori ha adquirit, així mateix, el compromís de crear una línia d’ajudes en el pressupost de 2021 per a ajudar a aquells autònoms que, hui dia, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l’oci nocturn. A més, aquest compromís s’ampliaria a la resta d’autònoms en el cas que veren la seua activitat professional cessada per l’administració a causa de l’actual situació de pandèmia mundial.

AJUDES A EMPRENEDORS: Respecte a emprenedors, el Ple ha acordat crear una partida pressupostària en 2021 per a fomentar i ajudar a la creació de noves empreses.

PLA DE FORMACIÓ PER A la INSERCIÓ LABORAL: Amb la finalitat de millorar la seua capacitat per a trobar treball, l’Ajuntament elaborarà un Pla Formatiu d’Inserció Laboral per a aturats de l’Alcora, en col·laboració amb el Pacte Ceràmic per l’Ocupació, Creu Roja, ASCER, Labora, Cambra de Comerç i altres entitats que puguen adherir-se.

COMPROMÍS IBI: A més, el Ple s’ha compromés a baixar el tipus impositiu de l’IBI quan s’amplie l’abocador de RECIPLASA i, per tant, els ajuntaments no hagen de pagar un sobrecost per la gestió dels residus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari