Falomir porta al Ple de l'Alcora una moció per a demanar l'autorització de les proves de la cistella malla

Falomir porta al Ple de l'Alcora una moció per a demanar l'autorització de les proves de la cistella malla
13/10/2021 -

El grup municipal socialista presentarà en el pròxim Ple ordinari, que se celebrarà el 25 d’octubre, una moció per a mostrar el suport de l’Ajuntament de l’Alcora a Apaval i a la realització de les proves de la cistella malla.

Així, l’acord principal consisteix a instar la Conselleria d’Agricultura a autoritzar aquestes proves com a modalitat de caça compatible amb la modalitat del parany.

L’alcalde, Samuel Falomir, espera aconseguir el suport de tots els grups polítics a la proposta “per tal de defensar de manera unànime i sense fissures aquesta tradició tan arrelada a la nostra localitat”.

Tal com s’argumenta en la moció, “la caça tradicional del parany, com a tradició pròpia, aporta a la cultura del nostre poble un gran valor afegit des del punt de vista etnològic, cultural, de respecte al medi ambient, gastronòmic i de coneixement del medi”.

Cal destacar que Apaval duu a terme programes de cultura tradicional dirigits al foment, la promoció i la difusió de la caça, el parany tradicional, l’etnologia i etnografia, la formació de paranyers, l’ornitologia i el reclam bucal tradicional.

Sobre aquest tema, Falomir ha recordat que l’Ajuntament té subscrit un conveni i col·labora amb l’associació en la realització de nombroses activitats a l’Alcora, entre les quals destaquen l’Escola de Reclam i el Concurs de Reclam de Boca.

En la moció s’exposa que “Apaval, com a associació esportiva i club de caçadors, és coneixedora de la realitat de les modalitats de caça i captura que es desitgen perpetuar i mostra el seu suport i compromís per la conservació d’un patrimoni cultural que assegure la seua compatibilitat amb els principis de conservació de la fauna i la biodiversitat”. És per això que “des de fa anys ha sol·licitat les proves de la cistella malla per al tord, amb la finalitat de trobar una alternativa a la caça del parany que garantisca la pervivència de la seua tradició”.

I se subratlla que “l’Ajuntament de l’Alcora, municipi d’arrelada tradició paranyera, sempre ha donat suport a la proposta de l’associació d’autorització de les proves de camp per a la cistella malla i considera necessari sumar els esforços necessaris per a trobar una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient, que ens permeta mantindre la tradició del parany, tan important als pobles del Mediterrani”.

Cal recordar que Apaval ha convocat una reunió a l’Alcora el pròxim 21 d’octubre, a les 19 hores, per a signar un document de suport a la realització de les proves de camp de la cistella malla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari