L'Alcora busca les millors històries amb la tercera edició del Festival Alcurt

El consistori invertirà 2.000 euros en la tercera edició del festival de curts

L'Alcora busca les millors històries amb la tercera edició del Festival Alcurt

L’Alcora torna a buscar les millors històries i interpretacions. I és que després de la suspensió l’any passat de la tercera edició, enguany sí que se celebrarà el Festival de Curtmetratges Alcurt de L’Alcora, en la qual el consistori destinarà 2.000 euros en premis. Una tercera convocatòria que, tal com assenyala el regidor d’Hisenda i president del jurat, Robert Tena, espera tindre una gran participació.

“Torna Alcurt a L’Alcora i estem molt il·lusionats. Després de l’any passat, en el qual no vam poder celebrar-lo per la COVID-19, enguany tenim moltes més ganes, perquè en les dues primeres edicions vam tindre un gran acolliment i esperem que continue aquesta evolució”, destaca el també regidor d’Hisenda i Transparència.

Tal com ha recordat Tena, l’objectiu del festival, organitzat des de l’àrea de Joventut, és el d‘impulsar les habilitats artístiques i creatives de les persones participants amb criteris tècnics, artístics i de qualitat dels curts.

Així, aquesta tercera edició comptarà amb 2.000 euros repartits en set premis. El premi al millor curtmetratge serà de 600 euros; el del curtmetratge més original, de 400; el del millor curtmetratge rodat a l’Alcora, de 200; el del millor curt en valencià, de 200; el del millor curt votat pel públic, de 200 euros; el del millor actor, d’altres 200; i finalment, el de millor actriu, de 200 euros.

Les persones que desitgen participar de manera individual o col·lectiva han de tindre menys 35 anys i la persona realitzadora, productora i/o directora pot inscriure un màxim de dos curts de qualsevol gènere i tema, amb una duració màxima de 15 minuts. Es prioritzaran la qualitat i creació de tendències i que la producció siga inèdita.

Així mateix, es puntuarà la imatge, originalitat, so, guió, interpretació, muntatge, fotografia, il·luminació, així com la interpretació, que també disposa del seu propi guardó. Tots els curts podran presentar-se fins al 30 de setembre tant físicament com en línia a través de la seu electrònica.

Segons ha detallat Tena, tots els detalls estan publicats en les bases i serà a partir del 3 de novembre quan el jurat comunique la selecció oficial. Tres mesos després se celebrarà un acte públic de lliurament, en el qual es projectaran les creacions.

Així, Robert Tena anima a participar als veïns i veïnes a deixar volar la imaginació i presentar-se a aquesta tercera edició que des de la seua creació ha sorprés per la qualitat de les històries i les interpretacions. “Tenim moltes ganes de rebre aquestes obres i de tornar a reviure el talent jove”, assegura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari