L'Alcora duplica les ajudes de l'Ivace gràcies a la EGM i invertirà 1,4 milions per a millorar els seus polígons

Las subvenciones conseguidas por el Ayuntamiento superan el millón de euros para proyectos de modernización en las áreas industriales de Torreta, Foies Ferraes y Santa

L'Alcora duplica les ajudes de l'Ivace gràcies a la EGM i invertirà 1,4 milions per a millorar els seus polígons
16/05/2024 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha aconseguit més d’1 milió d’euros (1.081.592,5 euros) del de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures en els seus polígons industrials. Una xifra rècord, fruit del treball realitzat pel consistori, a través de la regidoria de Promoció Econòmica que dirigeix Pablo Delgado, juntament amb l’empresa especialitzada GAIN, per a la creació de la primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de la localitat en el polígon Torreta. Un objectiu que es va aconseguir a la fi de 2023, perquè va ser aprovada en el Ple del 14 de desembre.

Així, gràcies a comptar amb aquesta figura, s’ha obtingut una subvenció de 800.000 euros per a la millora d’aquesta àrea industrial. En paraules de Delgado: “S’ha confirmat que la EGM té un impacte real. Aquest era un dels motius principals de la seua creació: poder aconseguir més recursos per a la modernització de l’àrea industrial i oferir un entorn adequat a les nostres empreses industrials. L’objectiu és continuar treballant per a sumar a la resta d’empreses i àrees industrials del municipi a aquest procés”.

D’altra banda, per a la millora de Foies Ferraes i de Santa, s’ha obtingut 140.796,25 euros per a cada polígon. En total, entre les subvencions aconseguides i fons propis, l’Ajuntament invertirà aquest any 1,4 milions d’euros.
Compromís de 4 milions

Tenint en compte aquestes xifres, cal assenyalar que avança a bon ritme el compromís de Falomir de superar els 4 milions en aquesta legislatura. “Sumant els nous projectes, en un any i mig portarem ja 2 milions invertits en la millora dels nostres polígons. I queda molta legislatura per davant”, ha puntualitzat el primer edil.

Suport a les empreses

“Volem fer costat a les empreses en el gran esforç inversor que estan realitzant per a créixer i crear treball en el nostre municipi. Aquests projectes estan dirigits, entre altres fins, a millorar la seua competitivitat, així com a atraure negocis i inversions a l’Alcora”, ha destacat l’alcalde. Precisament, aquesta setmana, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Falomir ha visitat Altraker, empresa del sector ceràmic situada en el polígon Torreta, que ha augmentat recentment les seues instal·lacions en la localitat. “La indústria de l’Alcora és exemple d’innovació i qualitat i ho comprovem en cada visita que realitzem”, han manifestat.

Projectes 2024

Com explica Delgado, “amb aquestes noves iniciatives, pretenem donar continuïtat a les actuacions de millora impulsades per l’Ajuntament des de l’any 2019 amb ajudes del Ivace, implantant tota una xarxa d’infraestructures que millore els serveis i reorganitzant l’espai viari per a optimitzar la seguretat i l’accessibilitat”.

D’entre els projectes presentats, el que comporta una major inversió és el que es refereix a la millora viària: habilitació de nous aparcaments i vials, carrers i voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants i aparcament de camions. També és important la millora del sanejament separatiu de les aigües residuals.

Entre la resta d’actuacions, destaca l’obra civil per a permetre l’arribada de serveis com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions, etc.; la millora en el subministrament d’aigua i l’augment de cabal i pressió; la instal·lació de càmeres de vigilància connectades a la Policia Local, la millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables; la millora de la xarxa contra incendis; la millora de zones verdes i regeneració paisatgística del polígon; la creació d’una eina web o cens d’empreses, i la senyalització i identificació de carrers, la senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit i la instal·lació de directoris d’empreses i serveis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari