L'Alcora paga totes les ajudes del Pla Resistir i prepara noves convocatòries

L'Alcora paga totes les ajudes del Pla Resistir i prepara noves convocatòries
10/05/2021 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha realitzat ja les últimes transferències de les ajudes del Pla Resistir dirigides a autònoms i microempreses dedicats a les activitats més castigades per les restriccions derivades de la covid-19. Cal recordar que, a la fi de març, el consistori va fer ja el pagament de les primeres sol·licituds aprovades.

Com ha informat el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, en total s’han abonat 147.200 euros entre les 62 sol·licituds aprovades.

Cal recordar que aquestes ajudes són finançades entre la Generalitat Valenciana (62,5%), la Diputació de Castelló (22,5%) i l’Ajuntament (15%) i estan dirigides a autònoms i microempreses pertanyents als sectors més afectats per la pandèmia: hostaleria, restauració, turisme, oci i altres; llocs de venda i en mercats ambulants; arts escèniques, gestió de sales d’espectacles i exhibició cinematogràfica; esports; creació artística i literària i activitats en museus i edificis històrics.

Tena ha mostrat la seua “satisfacció” per la celeritat amb la qual els departaments municipals han treballat per a poder abonar “al més prompte possible” unes ajudes “molt necessàries per als nostres autònoms”.

Noves convocatòries

Així mateix, el responsable municipal d’Hisenda ha destacat que, en aquests moments, el consistori alcorí està ultimant les bases de dues noves convocatòries de subvencions dirigides a autònoms del municipi.

D’una banda, es llançarà una segona convocatòria de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, que estarà dirigida a autònoms que tributen en règim de mòduls pertanyents als sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia i que no s’han beneficiat de la primera convocatòria del programa. A aquesta convocatòria es destinaran 110.048 euros, quantia amb la qual es completaran els 257.248 euros que la iniciativa va adjudicar a l’Alcora.

D’altra banda, es traurà una línia d’ajudes municipals dotada amb 261.412,8 euros i dirigida a autònoms i microempreses afectats per la crisi de la covid-19. La convocatòria inclou també sectors no contemplats en les ajudes del Pla Resistir.

En total, el consistori destinarà aquest any 518.660,8 euros a ajudes directes a autònoms. A més, Tena ha recordat que, des del mes de març, estan en marxa altres dues línies d’ajudes destinades a fomentar la rehabilitació i estimular l’economia local. En concret, les subvencions estan dirigides a reformes de banys (substitució de banyera per plat de dutxa) i rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis. L’Ajuntament destina 60.000 euros del pressupost municipal a aquestes iniciatives, 30.000 per a cada convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari