L'Alcora projecta la nova biblioteca en dues plantes amb més i millors prestacions

L'Alcora projecta la nova biblioteca en dues plantes amb més i millors prestacions

La nova biblioteca municipal serà el primer espai a construir-se dins de la futura Casa de la Cultura de l’Alcora. Després d’haver-se realitzat l’estudi previ, està previst que el mes vinent de gener comence a redactar-se el projecte per a poder iniciar la seua execució al llarg de 2023. Així ho ha avançat l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir.

El primer edil ha explicat que els espais corresponents a la biblioteca municipal es localitzen en l’extrem aquest de l’antiga fàbrica La Molt Noble i que l’actuació en aquest espai pot separar-se de la resta del conjunt, ja que el seu ús és totalment independent a la resta i l’obra nova no modifica la seua volumetria.

Així, la rehabilitació d’aquesta part del conjunt es proposa de manera independent a la resta i consistirà, a grans trets, en la consolidació de l’estructura existent, la reparació de la coberta i la substitució dels forjats. Després d’aquestes actuacions, per a la seua posada en funcionament, únicament quedarà el condicionament interior i l’equipament de l’edifici.

“La nova biblioteca permetrà oferir més i millors prestacions a la població”, ha destacat Falomir, indicant que estarà integrada per: espai d’informació, sala de lectura, sala d’estudi, biblioteca infantil, sala d’ordinadors, hemeroteca, cabines de treball, depòsit, arxiu històric, espai polifuncional, magatzem, lavabos… Aquests espais estaran distribuïts en dos nivells.

“A més, el trasllat de la biblioteca permetrà millorar els serveis i activitats del Casal Jove, ja que aquest servei es traslladarà a l’edifici de l’actual biblioteca, molt més espaiós”, ha detallat. D’aquesta manera, amb la Casa de la Cultura, a més de sumar serveis, s’optimitzaran els existents.

Quant al finançament, l’alcalde alcorí ha recordat que l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 624.385,73 euros de fons europeus per a aquest projecte. Concretament, procedents de la línia 1 de la convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació d’edificis públics en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

“És la primera línia d’ajudes que sol·licitem dins del que és la primera Estratègia Europea de l’Alcora, un full de ruta en la qual portem molt temps treballant, que ja ha començat a donar els seus fruits i que ens permetrà avançar significativament en la transformació en la qual està immersa la nostra localitat”.

Futura Casa de la Cultura de l’Alcora, un espai referent

L’edifici es construirà i integrarà a partir de les preexistències de les dues parcel·les que ocupa l’antic taller d’ocupació situada al carrer Eres, 16, i l’antic edifici que va albergar la Molt Noble i Artística Ceràmica –entre altres empreses–, situat al carrer Pintor Ferrer, 14.

La futura Casa de la Cultura de l’Alcora albergarà: la biblioteca municipal, l’escola de música, un auditori, un espai d’assaig per a la banda de música, l’EOI, els tallers del centre de formació de persones adultes, un espai d’interpretació, una cafeteria i oficines municipals.

Amb el projecte es donarà recer als nous usos i, alhora, es posarà en valor el seu passat històric. D’aquesta manera, es dotarà al municipi d’aquest equipament que porta tant temps demandat i s’aporta un nou punt d’interés, tant en les rutes turístiques de l’Alcora, com en els llocs de valor cultural i identitari dels alcorins.

D’altra banda, donades les característiques de l’entorn més immediat, l’edifici també es planteja com articulador de l’espai urbà circumdant i dinamitzador de la zona en la qual s’implanta.

Els objectius principals són, per tant: oferir a la població un espai cultural de referència, adequat per a la lectura i l’estudi, la música i espectacles i la formació; mantindre el caràcter de les preexistències perquè servisquen com a lloc d’interpretació i posada en valor del seu passat històric; i articular i regenerar l’entorn urbà immediat.

L’edifici se situa en una localització privilegiada pròxima al centre del poble, enfront de l’Ajuntament, i connectarà dues de les vies més rellevants en la circulació de vianants: el carrer Sant Francesc i la carretera Ribesalbes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari