L'Alcora suspendrà el pagament de la taxa de terrasses durant 2021

Amb l’objectiu d’afavorir la recuperació econòmica de l’hostaleria local, l’Ajuntament modificarà l’ordenança municipal que regula l’ocupació de la via pública

L'Alcora suspendrà el pagament de la taxa de terrasses durant 2021
12/08/2020 -

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha anunciat que l’Ajuntament impulsarà la modificació de l’ordenança sobre la taxa de terrasses per a suspendre la seua aplicació en 2021. D’aquesta manera, s’exonerarà al sector de l’hostaleria del pagament de la taxa també durant l’any vinent.

El primer edil i la regidora de l’àrea, Ana Huguet, han abordat aquest matí la mesura amb representants de l’Associació d’Hostaleria i Turisme de l’Alcora (Hosturialc), que han valorat “molt positivament” aquesta decisió del Govern municipal.

L’objectiu de la mateixa és, segons apunten Falomir i Huguet, “afavorir la recuperació de l’hostaleria en la nostra localitat i contribuir a minimitzar el crebant econòmic que ha provocat la pandèmia de covid-19”.

Cal recordar que, amb motiu de la crisi, l’Ajuntament de l’Alcora va decidir, a més de procedir a la devolució de la part proporcional de les taxes satisfetes pel temps en què no es van poder prestar els serveis a conseqüència de l’estat d’alarma, suspendre el pagament de les taxes a terrasses durant la resta de l’any.

Aquesta s’uneix a altres iniciatives impulsades pel consistori alcorí amb la finalitat de pal·liar els efectes del coronavirus. Entre altres, enumeren “les facilitats que es van atorgar durant la desescalada per a l’ampliació de les terrasses i reobertura dels establiments, la posada en marxa d’ajudes directes a autònoms, les ajudes ‘Renova el teu negoci’ i l’ampliació de les partides econòmiques destinades a donar suport a l’hostaleria i el comerç de la nostra localitat”.

Mesures “que redundaran en la reactivació d’aquests sectors tan importants per a l’economia de l’Alcora”, tal com afirma Falomir.

Un exemple de col·laboració de l’Ajuntament amb l’hostaleria és a través de les rutes gastronòmiques organitzades per Hosturialc. En aquests moments està en marxa la Ruta Gastronòmica del Caragol, que se celebrarà fins al pròxim 6 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari