Es compleixen 2 anys de legislatura amb projectes claus per al futur de l'Alcora “molt avançats”

Falomir: “Hem centrat els esforços a lluitar contra la pandèmia, però, així i tot, s’han posat en marxa nombrosos projectes per a continuar millorant i transformant l’Alcora”

Es compleixen 2 anys de legislatura amb projectes claus per al futur de l'Alcora “molt avançats”
15/06/2021 -

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, acompanyat pels membres del seu equip de govern, ha realitzat un balanç de la gestió municipal en complir-se dos anys de legislatura.

“Aquest ha sigut un mandat marcat per la pandèmia, una situació extraordinària davant la qual, necessàriament, vam haver de donar un gir de 180 graus al nostre programa de govern per a centrar-nos en lluitar, al costat dels nostres veïns i veïnes, contra els efectes del covid, prioritzant la gestió de les emergències sanitàries, socials i econòmiques”.

Així, el primer edil ha recordat que, en l’inici de la crisi, l’Ajuntament va dissenyar el pla de xoc “Reiniciem l’Alcora” per a pal·liar els efectes del covid-19 i reactivar l’economia local amb mesures com: ajudes directes a autònoms, ajudes per a la renovació de negocis, adquisició de material sanitari, ampliació de la partida d’ajudes socials, treballs de neteja i desinfecció intensiva, suspensió del cobrament de la taxa de terrasses, ajudes a la rehabilitació, etc.

Així i tot, “a més de fer front a la pandèmia, hem pogut posar en marxa nombrosos projectes per a continuar millorant i transformant l’Alcora”, ha manifestat Falomir, destacant 5 eixos fonamentals en el pla d’acció del Govern municipal desenvolupat en aquests dos anys:

– Suport a la indústria, principal motor de l’economia local: millores en els polígons industrials, impuls de nous programes urbanístics i bonificacions fiscals per a atraure noves empreses.

– Millora i embelliment d’espais públics: construcció de noves zones verdes i parcs infantils, millora de l’accessibilitat de molts carrers del municipi, projectes de millora en les pedanies, etc.

– Recuperació del patrimoni: rehabilitació de la Nau dels Forns i obtenció d’ajudes per a la posada en valor de l’edifici fundacional de la Reial Fàbrica, adquisició del terreny per a la construcció de la Casa de la Cultura, inici de les obres de rehabilitació del Castell de l’Alcalatén i recuperació de la coberta del Museu de Ceràmica.

– Posada en valor de l’entorn natural: neteja i recuperació del riu, creació de noves rutes de senderisme, neteja i zona d’acampada a Sant Vicent, neteja d’abocadors incontrolats.

– Polítiques Inclusives: impuls a les iniciatives que promouen la igualtat de gènere i LGTBI, integració de l’Alcora en la xarxa de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO, creació d’una càtedra d’investigació ‘Músiques per a la vida’…

Així, “malgrat la pandèmia”, l’alcalde subratlla que els principals compromisos del programa de govern 2019-2023 estan “molt avançats” i “falta poc perquè vagen veient la llum”. Entre altres projectes: està en marxa la negociació per a la compra de l’antiga fàbrica Sanchis amb la finalitat de, posteriorment, procedir a la seua demolició i destinar els terrenys a equipaments socials; ja estan avançades les gestions per a la posada en marxa de dos destacats serveis, el centre de dia (que s’obrirà a la fi d’enguany) i l’autobús urbà (que començarà a funcionar al setembre de 2022); la renovació del carrer Enrique Grangel Girona està en licitació; s’estan redactant els projectes d’ampliació de l’IES Ximén d’Urrea i construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós, etc.

Són “projectes molt ambiciosos i demandats pels alcorins i alcorines i que seran claus per al futur del nostre poble”. A més d’aquestes iniciatives de gran envergadura “estem bolcats a solucionar els problemes del dia a dia que ens traslladen els veïns”.

Falomir ha agraït i posat en valor el treball realitzat pels seus companys i companyes i ha defensat que, fins i tot comptant amb la majoria absoluta, “el nostre és un govern de diàleg i consens. També és un govern humil, pròxim i empàtic amb les necessitats i inquietuds dels ciutadans”. Exemples d’això són l’aprovació per unanimitat dels pressupostos municipals de 2021 i iniciatives com “Despatx al carrer, barri a barri”, entre altres.

“És molt el que s’ha fet, però continuarem esforçant-nos al màxim, perquè queden 2 anys per davant i puc assegurar que el millor està per vindre”, ha conclòs el primer edil alcorí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari