La Vall d'Uixó restaura la Font de Bessols per a posar en valor el Camí de l'Aigua

La Vall d'Uixó restaura la Font de Bessols per a posar en valor el Camí de l'Aigua
17/06/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó es va marcar la legislatura passada l’objectiu de renovar i embellir les fonts que formen el Camí de l’Aigua. Aquest projecte continua i l’alcaldessa, Tania Baños, i la regidora de Cultura, Maria Cruces, han visitat la restauració que s’està realitzant a la Font de Bessols, al carrer Diputació. Baños ha destacat la seua importància “per a construir un relat turístic al voltant del Camí de l’Aigua i per a recuperar el patrimoni i la nostra història, perquè les fonts marquen la nostra idiosincràsia i ens recorden l’orgull de ser de la Vall”.

Mari Carmen Talamantes, restauradora de les fonts, ha explicat “que la intervenció consisteix a canviar l’aixeta, la neteja mecànica de la superfície de la font, el tractament dels elements de ferro en el laboratori, la neteja de grafitis i fongs i l’eliminació del morter”. Talamantes ha detallat “que el termini d’execució de la restauració és de dues setmanes i, per tant, a principi de juliol podrem gaudir de la nova cara de la font de Bessols”.

Per part seua, la regidora de Cultura i Patrimoni ha avançat que “el mes de setembre s’iniciarà la rehabilitació de la Font de l’Olivereta que és l’única que queda en el seu estat original”. El projecte segueix avant i l’any que ve “es renovarà la font del Carrer d’Enmig i la Baixadeta del Retor”. A més, Creus ha confirmat que “enguany també continuaran les excavacions en el Poblat de Sant Josep per a continuar posant en valor el seu potencial turístic”.

Baños ha agraït a la regidora de Cultura “l’obstinació que ha posat per a aconseguir que es restauren totes les fonts de la ciutat” i també a les restauradores que estan fent el treball. Així, ha destacat que “el nostre patrimoni cal voler-lo, cuidar-lo i potenciar-lo” perquè la restauració de les fonts “ens ajuda a conéixer qui som i d’on venim i sobre tots ens ajuda a fer poble i a traure el millor de tots els vallers i valleres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari