Llum verda per al Pla 135 d'Obres i Serveis de la Diputació, dotat amb 12,4 milions d'euros

El president José Martí destaca que amb les millores introduïdes en el programa els ajuntaments guanyen en liquiditat, autonomia i capacitat de decisió “sense tuteles de cap mena”

Llum verda per al Pla 135 d'Obres i Serveis de la Diputació, dotat amb 12,4 milions d'euros
21/06/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha informat que en el ple ordinari de demà corresponent al mes de juny es procedirà a l’aprovació definitiva del Pla 135 de Cooperació d’Obres i Serveis per al present exercici de 2021, que ascendeix a 12.406.228,98 euros. Es tracta de l’últim pas administratiu necessari, després que en el ple celebrat el passat 20 d’abril es produïra l’aprovació inicial i posteriorment s’hagen resolt les al·legacions presentades pels ajuntaments. El document que demà serà ratificat contempla una partida de 8.366.352,44 euros en concepte d’inversions en obres i 4.039.876,54 com a despesa corrent.

Martí ha recordat que en 2021 les bases del Pla 135 són més flexibles que exercicis anteriors “per a dotar de major llibertat i autonomia de decisió als ajuntaments a l’hora d’invertir aquests fons procedents de la Diputació, sense que la Diputació aplique cap mena de tutela”. Segons ha explicat, s’han suprimit els percentatges tope de despesa per a inversions i despeses corrents, una regla que fins l’any passat només afectava els 8 municipis de la província de més de 20.000 habitants i de la qual ara es poden beneficiar els 127 pobles restants.

A més, a partir de l’adjudicació de les subvencions, cada ajuntament rebrà el 75% de la inversió que li corresponen, i no el 50% com venia ocorrent fins ara. La resta dels diners serà transferida a les arques municipals una vegada l’ajuda estiga justificada.

Aquestes millores substancials se sumen a altres canvis molt importants que ja es van aplicar en 2020 quan es van introduir criteris de discriminació positiva a favor dels pobles més xicotets i es va eliminar l’obligatorietat d’ingressar en les arques de la Diputació les quantitats resultants de les baixes de les obres. Des de llavors, els ajuntaments poden quedar-se amb aqueixos recursos i destinar-los a despesa corrent.

Segons ha explicat el diputat de Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, “són canvis que doten de major liquiditat als ajuntaments” introduïts en els dos primers anys de mandat de l’equip de govern de la Diputació progressista de Castelló, i que “s’han dissenyat per a donar resposta a les peticions realitzades per les alcaldesses i els alcaldes en les reunions prèvies a la configuració dels pressupostos de 2020 i 2021”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari