Martí reivindica la necessitat d'Europa per a fer front a la crisi produïda per la Covid-19

El centre Europe Direct de la Diputació difon l’audiovisual ‘Unida en la diversitat’ per commemorar la història de fraternitat de la UE

Martí reivindica la necessitat d'Europa per a fer front a la crisi produïda per la Covid-19
09/05/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en relleu hui, en el dia en què es commemora el 70 aniversari del projecte d’integració europea, que «és més necessari que mai». Per a Martí, sota el paraigua de la comunitat europea «el nostre continent ha viscut el període de pau i estabilitat més llarg de la nostra història gràcies a la cooperació i al treball en equip, ara més necessaris que mai».

El president també ha fet una crida a Europa a «salvaguardar els seus valors fundacionals de la solidaritat entre pobles, el benestar i la qualitat de vida» i s’ha mostrat segur que «serà des de la Unió Europea des d’on tornaran a arribar fons que ens ajudaran a reactivar les nostres societats després de la crisi sanitària de la Covid-19».

Per la seua banda, el diputat d’Internacionalització, Pau Ferrando, ha aprofitat la data per a destacar el treball del personal del centre Europe Direct Castelló i tota l’àrea de Relacions Internacionals. Concretament, el diputat ha mencionat «l’important paper que realitza per acostar la realitat europea en l’àmbit local i fomentar les oportunitats europees existents en l’àmbit del finançament o la mobilitat, entre altres».

Igualment, ha fet menció a la tasca desenvolupada per a poder celebrar enguany la Setmana Europea, que s’ha hagut d’adaptar al format en línia a causa del confinament. Hui mateix, ha publicat a les seues xarxes socials el videorelat ‘Unida en la diversitat’. Aquest està basat en el conte de l’alumna Lara, de 6é de primària del CEIP Ramón Rubio Silvestre de Geldo (Alt Palància), el qual va rebre el premi Menció Especial de Redacció de l’edició 2019 del concurs escolar ‘Europa en Lletres i Colors’. L’audiovisual repassa la història de la UE des dels seus inicis fins hui arran la conversa de la protagonista, Ira, i el seu avi, mentre de fons s’escolta l’Himne de l’Alegria de Beethoven, himne d’Europa.

A més a més, durant tota la setmana, les xarxes socials del centre s’han omplit d’activitats com l”Europa a Casa’, que ha comptat amb més de 200 participants de tota la província. Les dues finalistes castellonenques es disputen hui l’última prova amb finalistes de la resta de zones d’influència dels centres Europe Direct i poden guanyar un viatge per a quatre persones a Brussel·les (Bèlgica).

Per altra banda, cal recordar que s’han ampliat els terminis del concurs escolar ‘Europa en Lletres i Colors’ 2020 fins al 20 de maig. La convocatòria està dirigida a escolars d’entre 3r i 6é de primària dels centres situats en municipis de menys de 20.000 habitants de tota la província. La cerimònia de lliurament de premis es manté el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, ja que l’objectiu d’aquesta edició és promoure els valors de la Unió Europea entre l’alumnat de primària, amb especial èmfasi en la lluita contra el canvi climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari