El 'Move Up!' 2020 prioritza la creació d'empreses per a pal·liar els efectes de la pandèmia

Ferrando: “La Diputació manté el seu compromís de dinamitzar l’emprenedoria per fixar la població a les comarques d’interior”

El 'Move Up!' 2020 prioritza la creació d'empreses per a pal·liar els efectes de la pandèmia
12/06/2020 -

La Diputació de Castelló i el CEEI han presentat hui la cinquena edició del programa ‘Move Up! Emprén amb èxit’ de la mà del delegat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, i del director de CEEI Castelló, Justo Vellón al Palau de les Aules. Tots dos han coincidit a subratllar «l’impuls a les noves iniciatives empresarials com a punt clau per a pal·liar els efectes de la pandèmia». Concretament, la nova edició de ‘Move Up!’ aposta per reforçar el suport a persones emprenedores i pimes del territori provincial, especialment per a aquelles iniciatives que necessiten més que mai una redefinició del seu model de negoci per a poder eixir a flotació davant la complexa situació actual.

En aquesta línia, Ferrando ha recalcat el compromís de la Diputació amb la reactivació econòmica de les comarques de Castelló, especialment, ha dit, «amb els municipis de l’interior». Segons Ferrando, «ara més que mai, cal que la gent emprenedora trobe el suport de la nostra institució per dinamitzar el territori amb idees empresarials innovadores i sostenibles, ja que d’aquestes depén que la població de les zones rurals puga assentar-se i que puguem garantir allí la vida i les oportunitats laborals en igualtat de condicions respecte als espais urbans».

Per la seua part, Vellón ha destacat que «cada vegada que tira avant un projecte d’empresa guanyem tots, perquè sorgeixen més possibilitats de creació de llocs de treball, i quan a més l’empresa està localitzada en una àrea rural, això contribueix indirecta però decisivament a la lluita contra el despoblament”. El director de CEEI Castelló ha subratllat la incorporació al programa de noves empreses col·laboradores com Declarando, Mirada, Blast Off Partners i Pixel.com, i també ha agraït la complicitat del Secot, l’ESIC, la Universitat Jaume I i l’Espaitec.

Convocatòria 2020

Les candidatures es podran lliurar fins el pròxim divendres 26 de juny i el programa es desenvoluparà entre el 7 de setembre i el 18 de desembre del present any. La iniciativa acompanyarà a 25 projectes empresarials perquè es facen realitat a la província, que a més aspiraran a obtindre un dels tres premis amb dotació econòmica per a inversió en la pròpia empresa, amb dotacions que van dels 3.000 als 1.000 €.

Després d’aconseguir la implantació de 97 projectes empresarials en 32 municipis de la província en les seues quatre primeres edicions, aquesta edició presenta programa dissenyat específicament perquè el seu format puga pivotar del presencial al semipresencial o bé el ‘en línia’ segons la situació en què es trobe la crisi sanitària.

‘Move Up!’ consta de tres fases i una fase prèvia de selecció de projectes que els participants hauran d’anar superant. Així, les dues primeres fases (‘Awake!’ i ‘Connect!’) es corresponen amb dues fases formatives amb tutorials personalitzats, al final de les quals els participants hauran de defensar el seu model de negoci. En la tercera de les fases del programa, ‘Fly & Move Up!’, els participants accediran a una formació íntegra sobre venda, comunicació i màrqueting, per a potenciar la creació d’hàbits i comportaments que ajuden a enfortir la vinculació comercial amb els clients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari