Nules presenta una guia per a la desescalada de les seues activitats

Nules presenta una guia per a la desescalada de les seues activitats
04/05/2020 -

L’Ajuntament de Nules ha presentat hui un pla per a la desescalada del municipi, es tracta d’una guia local orientativa d’acord amb les mesures establides pel Govern d’Espanya.

En aquest sentit, l’alcalde de Nules, David García, ha manifestat al respecte que “l’ajuntament està treballant en l’adaptació de l’activitat municipal a la nova normalitat, de fet aquesta guia és orientativa, ja que seran les autoritats sanitàries les que ens concretaran les dates de cadascuna de les fases”.

No obstant això, en la fase 0 a més de l’obertura de locals comercials amb cita, de reobrir el mercat ambulat el pròxim 6 de maig, també a escala local s’ha représ l’activitat en els Horts Urbans de l’Ajuntament i en els Horts Solidaris de Creu Roja amb limitació d’entrada d’una persona i prohibició d’ús de les zones comunes.

Així mateix, dins la fase 1 prevista de l’11 al 25 de maig l’Ajuntament de Nules reobrirà el servei de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i Serveis Socials amb limitació d’aforament i amb les mesures de seguretat i higiene corresponents; també reobriran el Museu de Medallística Enrique Giner i l’Oficina de Turisme amb cita. Es reprendrà el servei de transport de Bus Urbà (Nules-Platges i Mascarell) amb el 30% i un aforament màxim del 50%; el servei de préstec de llibres en la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó també amb cita; i es reprendrà l’activitat del taller d’ocupació i Et Formem, i el projecte del Focus d’Empreses coincidint amb la reobertura de la Cambra Agrària. També en aquest període s’obrirà de nou el cementeri i el tanatori municipal.

En la fase 2 intermèdia que es vol posar en marxa entre el 26 de maig i el 9 de juny, l’Ajuntament de Nules està treballant per a reprendre les visites guiades turístiques i patrimonials; i en la reobertura de la Biblioteca Municipal José Vicente felip Monlleó inclosa la sala d’estudis amb limitació d’aforament.

La guia inclou també l’obertura de platges i començament del servei de socorrisme en la fase 3 o avançada, entre el 10 i el 24 de juny, juntament amb l’obertura de l’Oficina de Turisme de les Platges de Nules, de les instal·lacions esportives municipals per a la realització d’entrenaments de clubs, i del mercat ambulant de la platja. En aquesta fase els mercats ambulants podran instal·lar l’altre tipus de llocs que no siguen alimentació i productes de primera necessitat; i es prestarà la totalitat del servei de transport de bus urbà.

A partir del 25 de juny l’Ajuntament de Nules té previst reobrir la piscina municipal i les pistes esportives; reprendre les activitats esportives; reobrir parcs infantils, parcs canins i zones d’oci; i desprecintar el mobiliari urbà.

L’Ajuntament de Nules ha decidit a més no posar en marxa aquest any ni l’Escola d’Estiu ni l’Escola esportiva d’Estiu que se celebraven al mes de juliol, seguint així el criteri de la Conselleria d’Educació que ha suspés les classes fins al mes de setembre.

Programació cultural per a octubre

A partir del mes de setembre es reobrirà l’edifici del Casal Jove; es reprendrà la cessió d’edificis municipals a associacions i entitats locals per a la realització d’actes i activitats; es reiniciaran també les classes de l’Educació de Persones Adultes (EPA).

La programació cultural i activitats d’altre tipus es reprendran al mes d’octubre, “abans d’aquesta data l’ajuntament podria organitzar alguna activitat puntual a l’aire lliure, amb limitació d’aforament i respectant les distàncies de seguretat”, matisa García. També al mes d’octubre es reprendran els entrenaments i competicions dels Jocs Esportius de Nules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari