Nules autoritzarà l'obertura de casals en les seues festes

Nules autoritzarà l'obertura de casals en les seues festes
24/09/2021 -

L’Ajuntament de Nules celebrarà els dies de l’1 al 10 d’octubre les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat, uns festejos amb els quals es vol tornar de manera gradual a les festes tradicionals encara que enguany seguiran havent-hi certes restriccions.

Per tant, “una de les actuacions que es reprenen en aquestes festes és l’obertura de casals, que davant la pandèmia van deixar d’autoritzar-se, en aquest sentit es van a autoritzar l’obertura de casals de festes, però amb restriccions i adaptats a la conjuntura actual“, comenta el regidor de Festes, Gabriel Torres.

Davant açò, l’activitat dels casals de festes amb música s’autoritzarà els divendres i dissabtes de festes, en concret els dies 1, 2, 8 i 9 d’octubre, en horari de 12.00 a 3.00 hores; la resta de dies de la setmana, de dilluns a dijous, l’horari serà de 17.00 fins a les 00:30 hores i sense música; i els diumenges 3 i 10 d’octubre s’autoritzarà l’obertura de casals des de les 12.00 fins a les 00.30 hores sense música.

En relació amb les mesures preventives davant la Covid es permetrà el consum de beguda o de menjar sols en taula i asseguts, no de peu o en barra; serà obligatori l’ús de la mascareta sempre que no s’estiga consumint; i no es permetrà fumar en els interiors dels casals.

Per altra banda, el nombre de comensals per taula i la distància entre taules seran les mateixes que tinga el sector de l’hostaleria en el moment de la celebració de les festes, de tota manera no es permetrà el consum d’alcohol en la via pública en aquells espais que no estiguen autoritzats, és a dir on no estiga autoritzat el tall de carrer sol·licitat per les penyes.

Amb tot, aquelles penyes o grups d’amics que vulguen obrir casal han de sol·licitar-lo a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament els dies del 27 de setembre a l’1 d’octubre en horari de 9.00 a 14.00 hores. Així mateix també en el mateix termini poden sol·licitar els talls de carrer per a fer dinars o sopars.

Cal assenyalar a més que s’ha previst per al dia 9 d’octubre la celebració de la Nit de la Torrà de la mateixa manera que s’ha fet en els dos darrers anys. Es permetrà realitzar fogueres davant els casals o cotxeres sempre que cada penya netegen després el tram de via pública embrutat, i serà l’ajuntament l’encarregat de repartir la llenya.

No obstant això, per a celebrar la Nit de la Torrà caldrà apuntar-se prèviament a l’Ajuntament, també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a partir de dilluns, 27 de setembre, i fins divendres 1 d’octubre en horari de 9 a 14 hores.

Des de la regidoria de Festes s’assenyala que la pròxima setmana es farà públic el programa de festes “pràcticament els actes festius se centraran en els dos caps de setmana donat que de dilluns a divendres són dies laborables i lectius per als centres educatius”, matisa Torres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari