Nules pretén baixar l'IBI al comerç local i a les famílies que aposten per l'energia renovable

Nules pretén baixar l'IBI al comerç local i a les famílies que aposten per l'energia renovable
14/07/2022 -

L’equip de govern de l’Ajuntament de Nules vol bonificar l’Impost de Béns Immobles (IBI) a diferents sectors de la població, motiu pel qual presentarà al pròxim plenari del mes de juliol tres propostes enfocades a ajudar principalment a la xicoteta empresa local i a les famílies.

Així doncs, l’alcalde, David García, i el regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre, han coincidit hui a assenyalar la importància d’aquesta nova mesura que es vol posar en marxa l’1 de gener de l’any 2023 si és aprovada pel ple.

La primera de les tres bonificacions de fins a un 95% està destinada als immobles amb activitats d’utilitat municipal, i es poden beneficiar aquells immobles que desenvolupen una activitat econòmica declarada d’especial interés o d’utilitat municipal i que fomente l’ocupació. De manera que els sectors que afecta aquesta modificació d’aquesta ordenança fiscal és el comerç local i la xicoteta empresa del municipi.

El segon grup que se’n veurà beneficiat són les famílies, és a dir, totes aquelles persones que instal·len plaques fotovoltaiques als seus habitatges. No obstant això, amb aquesta actuació l’ajuntament no sols vol ajudar a les famílies a estalviar llum, també és una proposta que busca la sostenibilitat de la població amb la utilització d’energies renovables. Així doncs, en cas de tenir instal·lades plaques solars als habitatges l’IBI es reduirà en un 50% els 3 anys posteriors al final de les obres.

La tercera bonificació serà per als centres d’ensenyament universitari i d’investigació. L’ajuntament busca atreure universitats al municipi i que s’animen a crear centres d’investigació a Nules. Per això la bonificació per a aquests immobles d’organismes públics serà d’un 95%.

D’aquesta manera, Nules ajudarà tres col·lectius fonamentals com ara el comerç, les famílies i el sector empresarial, educatiu i d’investigació “davant les circumstàncies econòmiques actuals com ara l’increment del preu de la gasolina, de la llum, o la pujada de la inflació hem considerat prendre aquestes mesures, que poden ser una realitat gràcies a l’ampliació de sòl industrial i a l’augment de l’activitat econòmica dels últims anys que han incrementat els ingressos municipals, motiu pel qual podem cobrir aquesta baixada d’impostos sense veure alterats els nostres comptes”, explica l’alcalde, David García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari