Nules celebrarà un cicle de conferències de protagonistes de la Transició

Nules celebrarà un cicle de conferències de protagonistes de la Transició
15/06/2022 -

L’Ajuntament de Nules ha presentat hui 15 de juny, coincidint amb el dia que es compleixen 45 anys de les primeres eleccions democràtiques, el cicle de conferències “La concordia fue posible” amb el qual es vol commemorar aquest aniversari, a més dels 45 anys de la Constitució Espanyola que se celebraran el pròxim any 2023.

De manera que, s’ha organitzat una programació que comptarà amb destacades personalitats de l’època de la transició i que es desenvoluparà a partir del pròxim mes de setembre i fins al mes de juny de l’any 2023.

De fet, l’alcalde, David García, assenyala al respecte que “Nules rebrà la visita de diferents persones que han tingut cert protagonisme en una etapa vital per a la història d’Espanya”.

Així doncs, entre les diferents personalitats que participaran en aquest cicle de conferències cal destacar la presència del primer Ministre d’Agricultura de la democràcia, Jaime Lamo de Espinosa, el qual impartirà al mes de setembre una ponència sobre com va afecta a l’agricultura espanyola l’entrada d’Espanya a la C.E.E.

Al mes d’octubre tindrà lloc una taula redona sobre l’adhesió d’Espanya a l’OTAN amb una representació de membres del govern d’aquella època.

Així mateix, per a finals d’any l’ex Ministre d’Assumptes Exteriors, Marcelino Oreja i l’ex Ministre de la Governació, Rodolfo Martín Milla, impartiran una conferència sobre el procés de la reforma política que es va dur a terme durant la transició.

Any 2023

Per altra banda, la programació prevista per a gener de l’any 2023 comptarà amb convidats vinculats al Govern d’Adolfo Suárez com ara el cap de gabinet, Alberto Aza; l’assessor, José Ramón Caso; o l’ex General i cap dels Serveis Secrets, Andrés Cassinello .

Al mes de febrer visitaran Nules tres persones que varen viure en primera persona el 23F com ara l’ex diputat del Partit Comunista, Ramón Tamames; l’ex Ministre Rafael Arias Salgado i l’ex director de RTVE, Fernando Castedo.

Al mes de març tindrà lloc una conferència per explicar el procés d’aprovació de la Constitució de l’any 1978 i com a convidat estarà un dels seus impulsors i pare, Miquel Roca.

Amb tot, per a concloure aquesta programació es vol organitzar dos taules redones per a parlar tant de l’evolució de la cobertura mediàtica i de l’educació en aquest període. La primera tindrà com a convidats a periodistes i directors de mitjans de comunicació de l’època, i la segona comptarà amb Ministres d’Educació de l’UCD, el PSOE i el PP. Aquestes dues ponències es faran entre els mesos d’abril i juny, però encara cal concretar-ne les dates.

No obstant això, al mes de setembre es presentarà el programa complet amb tots els convidats, dates i llocs concrets de cada ponència.

A més, el consistori està treballant amb diverses universitats de la Comunitat Valenciana per aconseguir que les ponències puguin estar accessibles per a estudiants en forma de seminari per a diferents graus com ara Ciències Polítiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari