Nules destaca la convivència de les seues cultures amb la VI Trobada Gastronòmica Intercultural

Nules destaca la convivència de les seues cultures amb la VI Trobada Gastronòmica Intercultural
17/10/2023 -

Nules albergarà aquest dissabte, 21 d’octubre, a partir de les huit de la vesprada la VI Trobada Gastronòmica Intercultural amb la qual es vol donar a conéixer la diversitat existent al municipi i promoure la interacció i la convivència.

De fet, hui s’ha presentat aquesta trobada que tindrà lloc al Local Multifuncional i que comptarà amb un total de nou estands de diferents països. De manera que, tant el regidor de Serveis Socials, Ramón Martínez, com la tècnica de l’oficina PANGEA de Nules, Pilar Benlloch, i la vicepresidenta del comité local de Creu Roja Nules-Betxí, Pilar Rivas, han coincidit a assenyalar que “un dels objectius d’aquest esdeveniment és precisament conéixer altres cultures que estan convivint a la nostra població, a més també es pretén potenciar la integració i el respecte a la diversitat”.

La trobada està organitzada pel departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Nules, més en concret per l’Oficina d’Atenció a les Persones Migrades (PANGEA) de Nules que treballa amb la població migrant i la seua integració, i en la mateixa participaran més de 40 persones voluntàries de diverses nacionalitats.

Les persones visitants a aquesta trobada podran degustar plats típics de països com ara Marroc, Colombia, Argentina, Ucraïna, Pakistan, Romania, o Veneçuela, a més del nostre país que també estarà representat, i la recaptació de la venda de tiquets anirà destinada a Creu Roja. Amb tot, cal assenyalar que les nacionalitats amb més presència a Nules són les de Romania, Marroc i Pakistan.

Enguany, com a novetat hi haurà una actuació a càrrec de l’alumnat de l’Escola de Dansa Sara Guirado, de manera que les persones assistents a l’acte podran gaudir també d’un espectacle de fusió de danses amb influència de diferents cultures.

El regidor de Serveis Socials, Ramón Martínez, matisa que “amb aquesta iniciativa es pretén donar visibilitat a la diversitat cultural que hi ha al nostre poble amb l’exposició i degustació de productes gastronòmics, es tracta d’una activitat amb la qual es promou la integració de les persones migrants de Nules i que a més té un caràcter benèfic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari