Nules obri la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola amb el llaurador com a protagonista

Nules obri la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola amb el llaurador com a protagonista
18/09/2021 -

Nules ha obert aquesta vesprada la LXXIV edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola amb la mirada posada, un any més, en el llaurador i el sector agrari. La mostra declarada enguany com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic és una de les més destacades i importants de la Comunitat Valenciana i referent per al llaurador i els professionals del sector citrícola.

L’acte d’obertura i visita institucional han estat presidits per l’alcalde de Nules, David García; el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez; el regidor d’Agricultura, César Estañol; la reina del barri de Sant Xotxim, Alba de Luna Jiménez González, i el president de la Comissió del raval de Sant Xotxim, Paco Miquel, encarregats de tallar la cinta d’obertura de la mostra; a més dels membres de la corporació municipal, i de la comissió de la fira.

La fira estarà oberta fins al diumenge 19 de setembre i en aquests dies es realitzaran diferents activitats entre les quals es troba la programació que tindrà lloc al Racó del Llaurador, “tenim un espai que té com a finalitat acostar el visitant el sector agrari i constituir un punt de referència i de trobada per al llaurador on podrà informar-se de diferents temes relacionats amb el sector mitjançant les xerrades que s’han programat”, explica el regidor d’Agricultura, César Estañol.

La present edició compta també amb les exhibicions de ferradors, d’oficis artesanals i dels gossos de rabera, entre d’altres. Cal destacar a més que enguany s’ha organitzat una mostra més reduïda i adaptada a les actuals circumstàncies i s’han suspés alguns dels actes que tradicionalment han format part de la fira i que comporten concentració de gent com ara el concurs de Tir, arrossegament o altres exhibicions, així mateix s’ha reduït un dia la mostra, i tampoc hi haurà cloenda institucional com es feia en edicions anteriors.

Amb tot, l’alcalde de Nules, David García, assenyala que “el nostre objectiu és continuar sent un dels màxims exponents de la innovació i l’exposició de noves ferramentes per al sector agrari i la ramaderia a la Comunitat Valenciana”.

Una fira amb molta tradició

La Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules té prop de 300 expositors, s’instal·la en una superfície de més de 35.000 metres quadrats i sol ser visitada per més de 40.000 persones procedents de diferents punts de la província de Castelló, principalment de poblacions de la comarca de la Plana Baixa.

Els orígens de la fira es troben en el Privilegi Reial concedit el 2 de juliol de 1347 per Pere el Cerimoniós a Gilabert de Centelles (fundador de Nules) i el Reial Decret de 29 d’agost de 1708 de Felip V pel qual s’atorga a la Vila de Nules el privilegi de celebrar una fira franca. No obstant això, l’origen de l’actual fira es deu a la iniciativa dels veïns i les veïnes del raval de Sant Xotxim que en l’any 1946 varen restituir per a la població de Nules aquesta fira creada en els seus inicis pel Privilegi Reial.

Aquesta fira ha tingut el suport de les diferents corporacions municipals, que han fet possible que la fira nascuda als anys quaranta com una simple mostra de ramaderia s’haja convertit en una de les fires de maquinària i complements per a l’agricultura més importants que se celebren a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari