Nules promou la formació per a millorar l'ocupació juvenil a través de diversos programes

Nules promou la formació per a millorar l'ocupació juvenil a través de diversos programes
27/04/2021 -

L’Ajuntament de Nules treballa en diferents programes enfocats a millorar l’ocupabilitat del sector més jove de la població mitjançant accions formatives que ajuden a augmentar la seua ocupabilitat. De manera que, amb aquestes activitats es vol facilitar la integració dels joves desocupats al món laboral.

Amb tot, el nombre total de desocupats a Nules considerats com a atur juvenil, d’entre 16 i 24 anys, és de 87 persones que representa el 13,16% de la totalitat d’aturats en la localitat que ascendeix a 661 persones.

Cal assenyalar, a més, que un 85% de les persones joves desocupades tenen un nivell d’estudis baix, “per aquest motiu es vol que aquest col·lectiu participe en activitats de formació que possibiliten la seua inserció laboral”, comenta la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.

En aquest sentit, des de l’àrea d’ocupació s’estan portant a terme accions concretes enfocades a aquest sector. De fet, mitjançant l’antena de la Cambra de Comerç de Nules es desenvolupa el Plan Integral de Capacitación y Empleo (PICE) dirigit a joves menors de 30 anys que es troben desocupats i no estiguen participant en activitats de formació, amb l’objectiu d’aconseguir la seua integració en el mercat laboral. Així doncs, aquest any s’ha programat un curs de comerç, logística i magatzem que aviat obrirà el termini d’inscripció.

No obstant això, des de l’antena cameral de l’Ajuntament de Nules també es facilita als joves la inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, “és important la inscripció a aquest sistema de Garantia Juvenil, una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball, per a poder participar en diferents convocatòries tant laborals com de cursos i programes de formació” assenyala Ventura.

Per altra banda, s’ha previst un Curs d’Operador de Carretons Elevadors per als dies 3,4 i 5 de maig; i un Curs de Gestió i Organització de Magatzem per als dies 31 de maig i 2, 4, 7, 9, 11, 14 i 16 de juny que organitza la Diputació Provincial de Castelló.

També s’ha aprovat la segona fase del programa Et Formem 2020 de Labora que permetrà continuar donant formació a joves aturats de llarga duració; al mateix temps que s’està a l’espera de la nova convocatòria del programa Avalem Joves i també s’ha sol·licitat l’adhesió al programa Labora Mòbil.

Els joves del municipi interessats també es poden beneficiar del Servei d’Orientació i Intermediació Laboral que ofereix el consistori, a través del qual es poden inscriure a l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Nules, fer consultes de qualsevol tipus, o demanar assessorament en recerca de feina activa, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari