Nules se suma a la iniciativa d'"Ecovidrio" i llança una campanya mediambiental

En total, participen 38 municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar la recollida de vidre

Nules se suma a la iniciativa d'"Ecovidrio" i llança una campanya mediambiental
22/06/2021 -

L’Ajuntament de Nules llança una nova campanya mediambiental amb la qual es vol sensibilitzar a la ciutadania i fomentar el reciclatge de vidre, i se suma a la iniciativa promoguda per l’entitat Ecovidrio anomenada “Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio” en la que hi participen altres 38 municipis de la Comunitat Valenciana.

De manera que, entre els principals objectius d’aquesta campanya es troba guardonar l’esforç dels establiments hostalers i l’activisme de les localitats costaneres en la recollida selectiva d’envasos de vidre.

De fet, d’ací a poc temps es presentarà aquesta campanya als hostalers de la població perquè si estan interessats s’adherisquen. Així doncs, el regidor de Medi Ambient, César Estañol, ha apuntat que “els residus de vidre es multipliquen a l’estiu, per tant esperem comptar amb la col·laboració de fins a 60 establiments de la localitat per a aconseguir fomentar el reciclatge i intentar així aconseguir una de les dues banderes verdes que s’atorgaran als municipis que més hagen augmentat la xifra de reciclatge”.

A cadascú dels locals participants se’ls donarà contenidors, amb l’objectiu de fer més fàcil el transport fins als contenidors de vidre. No obstant això, aquesta acció anirà acompanyada d’altres que desenvoluparà el consistori per a conscienciar al veïnat sobre la importància del reciclatge del vidre.

En paraules d’Estañol, “per a Nules és important aquesta iniciativa, ja que la idea és superar les xifres registrades l’any 2020 on es van reciclar prop de 161.642 kilos de residus d’envasos de vidre, el que suposa 12,2 kilos per habitant”.

Per a entendre la dimensió dels beneficis d’aquesta campanya, cal destacar que amb la recollida d’envasos de vidre de la passada edició es va aconseguir evitar l’emissió de 24.515 tones de CO2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari