Esteban: “Les platges de Nules són de qualitat gràcies al respecte i conscienciació de la ciutadania”

La regidora de Platges de Nules, María José Esteban, assenyala que són espais segurs i aplaudeix l’adaptació a les mesures de seguretat enfront del coronavirus

Esteban: “Les platges de Nules són de qualitat gràcies al respecte i conscienciació de la ciutadania”

“Hem vist que la gent tenia moltes ganes de tornar, però també que té clar com ha de fer-ho per a continuar gaudint”. María José Esteban, regidora de Platges de Nules, valora així la volta a un dels llocs més significatius per a la cultura mediterrània: la costa. Un espai que també s’ha vist afectat per la pandèmia del coronavirus i que ha hagut d’adaptar-se a la nova normalitat amb mesures de seguretat i protecció que eviten la propagació del virus, encara que en el cas de Nules, “les platges són segures i no hi ha hagut cap problema”.

Com en la resta de municipis, el consistori va haver d’adaptar les seues tres platges de bany a la guia de recomanacions per a unes platges segures de Turisme Comunitat Valenciana. No obstant això, tal com explica Esteban, “a l’Ajuntament de Nules decidim fer un pla de contingència propi basant-nos en el general perquè considerem que així podíem oferir una major seguretat a banyistes davant la pandèmia i reunim l’Òrgan Gestor de Platges per a elaborar el protocol”.

Així, des del consistori van decidir senyalitzar els recorreguts d’entrades i eixides de les platges, no posar en funcionament el servei de dutxes i intensificar el control d’aforaments a través de drons per a controlar el compliment de la distància de seguretat interpersonal i evitar possibles contagis, entre altres mesures. “Són actuacions que en major o menor mesura complementen al pla de contingència general però s’adapten més a les característiques de les nostres platges”, assegura l’edil, que destaca que la vigilància de les normes s’intensifica durant els caps de setmana, quan hi ha més banyistes.

Malgrat això, Esteban assegura que “les platges són segures a Nules” perquè “no estan tan massificades com poden estar les d’altres municipis o capitals de la Comunitat Valenciana”, disposen de socorristes i la ciutadania està respectant les exigències que comporta la pandèmia: “La veritat és que els nostres veïns i veïnes s’estan comportant de luxe, complint les normes i gaudint de la costa amb molt de respecte. No hem tingut cap problema fins hui gràcies a aquest respecte i conscienciació”.

“Les nostres platges tenen coses que no es poden trobar en altres llocs”

Així mateix, María José Esteban destaca que Les Marines és una de les platges premiades amb la bandera blava aquest 2020, per segon any consecutiu, mentre que aquesta, juntament amb el Bovalar i l’Alcúdia, disposen de les banderes ISO 9001 i 14001 de Qualitur “gràcies a la qualitat i excel·lència de les seues aigües i serveis”.

Per a la regidora, aquest reconeixement premia serveis com el punt accessible – amb cita prèvia pel coronavirus – “perquè tothom tinga igualtat de drets en el gaudi d’aquests espais”, el xiringuito Monkey Beach en el qual es pot menjar, sopar o prendre una copa tranquil·lament amb música en viu, el servei de socorrisme o la creació del cordó dunar que s’ha iniciat en el Bovalar i pretén abastar la resta de platges per a renaturalitzar la flora i fauna d’aquest espai.

En aquest sentit, assegura que l’objectiu és que en 2021 les platges Bovalar i l’Alcúdia també tinguen una bandera blava en el masteler ampliant el servei de socorrisme, augmentant el cordó dunar i ampliant l’accessibilitat per a crear una marca de qualitat i reconéixer el treball que es realitza des de l’Òrgan Gestor de Platges.

Esteban anima a la ciutadania a descobrir aquests espais de Nules “perquè les seues aigües són cristal·lines, tenim una bandera blava i uns serveis reconeguts i perquè tenen coses que no es poden trobar en altres llocs, com el conjunt de casetes enfront de la mar o el paratge natural de l’Estany amb una fauna i flora única”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari