Nules ofereix un servei d'orientació emocional i suport psicològic per la COVID-19

Nules ofereix un servei d'orientació emocional i suport psicològic per la COVID-19
06/04/2020 -

Especialistes dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Nules ofereixen serveis d’orientació emocional i suport psicològic davant l’actual situació de confinament per l’emergència sanitària pel Covid-19.

Des de la regidoria de Serveis Socials s’assenyala que l’idea és posar a disposició de la ciutadania les persones professionals del departament, “hi ha persones que davant aquesta conjuntura poden necessitar orientació per a gestionar dificultats relacionals, conflictes en la convivència, alteracions emocionals, o situacions de conductes addictives i de risc. De manera que, si ho necessiten seran ateses per psicòlogues, orientadores, educadores socials i tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA)”, explica la regidora Rosa Ventura.

Les persones interessades poden sol·licitar aquests serveis telefonant al número 964 67 47 56 de dilluns a divendres en horari de 8 a 15 hores.

Precisament per poder fer front al volum de treball que té aquest departament l’Ajuntament de Nules ha incrementat recentment el personal en una educadora social, dos persones per al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), una psicòloga, i un tècnic per a la UPCCA, “que reforçaran al personal d’aquestes especialitats”, matisa la regidora de Serveis Socials”.

Així doncs, Ventura destaca que des dels Serveis Socials, a més, s’estan portant a terme diferents accions. En concret, des del personal del SAD i la Unitat Respir s’està contactant amb totes les persones majors de més de 70 anys que viuen o estan soles; també estan en contacte diari amb les persones usuàries tant del Programa de Dependència com de la Unitat Respir de la localitat.

Per altra banda, s’està proveint de productes bàsics a persones que ho necessiten mitjançant vals d’ajudes d’emergència. Al mateix temps que s’està constantment en contacte amb els representants dels diferents centres educatius de la població per a garantir les beques menjador, coordinar temes relacionats amb menors o fer arribar a casa dels escolars amb necessitats les tasques educatives.

També s’està coordinant a les 115 persones voluntàries que estan realitzant mascaretes a casa. I s’ha posat en marxa un programa de voluntariat local enfocat a donar suport els col·lectius més desprotegits del municipi amb una xarxa solidària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari