Nules suspén la fira agrícola i les festes de Sant Xotxim

Nules suspén la fira agrícola i les festes de Sant Xotxim
12/06/2020 -

La Comissió de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola i la Comissió de Festes del Barri de Sant Xotxim de Nules han acordat suspendre els actes d’aquest any 2020 que estaven prevists per al mes de setembre.

Així ho han anunciat hui públicament els seus representants, de manera que tant el regidor de la Fira, César Estañol, com el representant de la comissió de la Fira, Blai Roig, han coincidint en assenyalar que “ha segut una decisió molt difícil però degut a l’actual situació generada pel Covid-19 hem considerat que en aquests moments la salut de les persones i la prevenció té que prevaler per damunt de tot, per tant hem acordat la suspensió de la fira”.

No obstant això, des de la regidoria de la Fira s’assenyala que s’han estudiat diferents opcions “el que no volem és fer un pas enrere i llevar-li a la fira la seua essència. Aquesta fira congrega a milers de persones i no podem posar en risc a ningú, des de l’ajuntament i la comissió seguirem treballant en l’organització de la pròxima edició que se celebrarà l’any 2021”.

Serà la primera vegada, des de la celebració de la primera fira en l’any 1947, que no tindrà lloc la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules, un esdeveniment que està declarat com a Festa d’Interés Turístic Provincial i que any enrere any es visitada per més de 40.000 persones procedents de diferents punts del territori valencià, al tractar-se d’una de les fires agrícoles més importants del sector que té lloc a la Comunitat Valenciana. Cal destacar a més que aquesta fira està lligada des dels seus inicis al raval de Sant Xotxim de Nules.

Precisament, des de la Comissió de Festes d’aquest barri tant el seu president, Paco Miquel, com el vicepresident, Sergio Avariento, han recalcat que “la programació contempla actes molt multitudinaris que a hores d’ara no es recomanable dur a terme sense garantir les mesures de seguretat corresponents. De tota manera, segons es desenvolupe l’actual conjuntura mirarem de fer algun acte representatiu amb l’aforament permès”.

Les festes del barri de Sant Xotxim estan molt arraigades en la població de Nules i compten amb una dilatada trajectòria i tradició. De fet, la programació preveu, cada any, actes de tots tipus: taurins, culturals, d’oci i entreteniment, i religiosos, “no ha segut una decisió fàcil però considerem que pel bé de tots i totes la nostra obligació és suspendre les festes, des de la comissió estem ja treballant en un nou projecte de cara a les festes del pròxim any 2021”, matisa el president de la comissió de festes, Paco Miquel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari